Tillagning
- FÖRBEREDELSE
- Lägg cashewnötterna i blöt över natten. TILLAGNING
- Häll av de soltorkade tomaterna (ta vara på oljan), låt de rinna av och hacka sedan i små bitar.
- Skölj broccolin grundligt, och skär bort broccolibuketterna från stjälken. Kan även halveras eller skäras i fyra delar.
- Skölj basilikan, skaka den torr och knipsa av bladen från stjälken.
- Skölj paprikan och strimla den. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken.
- Häll av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och mixa till en puré ihop med grönsaksbuljongen.
- Hetta upp lite matolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills den blivit blank och genomskinlig. Tillsätt cashewnötspurén och låt sjuda på låg värme i ca 2 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
- Koka gnocchin i rikligt med lättsaltat vatten enligt tillredningsanvisningarna på paketet. Lägg i paprikan och broccolin ca 2 minuter innan gnocchin kokat klart. Häll av vattnet, låt rinna av och blanda ner i såsen tillsammans med tomaterna.
- Servera gnocchin på tallrikar och garnera med basilika och chiliflakes.