Gnocchi med cashewnötskräm och broccoli

Gnocchi med cashewnötskräm och broccoli

SvårighetEnkelt
Förberedelse8 h 0 min
Tillagning25 min

Tillagning

    FÖRBEREDELSE
  1. Lägg cashewnötterna i blöt över natten.
  2. TILLAGNING
  3. Häll av de soltorkade tomaterna (ta vara på oljan), låt de rinna av och hacka sedan i små bitar.
  4. Skölj broccolin grundligt, och skär bort broccolibuketterna från stjälken. Kan även halveras eller skäras i fyra delar.
  5. Skölj basilikan, skaka den torr och knipsa av bladen från stjälken.
  6. Skölj paprikan och strimla den. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken.
  7. Häll av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och mixa till en puré ihop med grönsaksbuljongen.
  8. Hetta upp lite matolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills den blivit blank och genomskinlig. Tillsätt cashewnötspurén och låt sjuda på låg värme i ca 2 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  9. Koka gnocchin i rikligt med lättsaltat vatten enligt tillredningsanvisningarna på paketet. Lägg i paprikan och broccolin ca 2 minuter innan gnocchin kokat klart. Häll av vattnet, låt rinna av och blanda ner i såsen tillsammans med tomaterna.
  10. Servera gnocchin på tallrikar och garnera med basilika och chiliflakes.

Liknande recept