
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
4 st st | gösar gös | ||
1 l l | vatten vatten | ||
1 dl dl | salt salt | ||
0,5 huvud huvud | blomkål blomkål | ||
2 | bröd
bröd (torrt) | ||
2 st st | ägg ägg | ||
100 g g | smör smör | ||
1 st st | citroner citron | ||
1 knippen knippe | persilja persilja | ||
0,5 dl dl | pepparrot pepparrot | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGös med ägg och pepparrot
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Låt fisken tina i kyl över natten.
2. Blanda 1 l vatten och 1 dl salt tills saltet har löst sig. Lägg fisken i saltlaken i fem minuter. Skölj under kallt vatten och torka av dem.
3. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i lite smör med skinnsidan neråt på hög värme tills den har fått fin yta. Lägg den i en smord form med skinnsidan uppåt, och baka på 80 grader till en innertemperatur på 45 grader.
4. Koka äggen tills de är hårda, skölj i kallt vatten. Skala och hacka dem fint. Plocka ner små buketter av blomkål, ca 0,5 cm x 0,5 cm i storlek, och ge dem ett uppkok i saltat vatten, sila av.
5. Smula ner det torra brödet och stek i lite smör tillsammans med blomkålen, vänd ner det hackade ägget samt hackad persilja, smaka av med salt och peppar.
6. Servera gösen med skinnsidan uppåt ovanpå äggblandningen. Toppa med riven pepparrot, brynt smör samt en klyfta citron.