Gös med ägg och pepparrot

Gös med ägg och pepparrot image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 4   st gösar
    • 1   l vatten
    • 1   dl salt
    • 0,5   huvud blomkål
    • 2   bröd torrt
    • 2   st ägg
    • 100   g smör
    • 1   st citron
    • 1   knippe persilja
    • 0,5   dl pepparrot
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Låt fisken tina i kyl över natten.

    2. Blanda 1 l vatten och 1 dl salt tills saltet har löst sig. Lägg fisken i saltlaken i fem minuter. Skölj under kallt vatten och torka av dem.

    3. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i lite smör med skinnsidan neråt på hög värme tills den har fått fin yta. Lägg den i en smord form med skinnsidan uppåt, och baka på 80 grader till en innertemperatur på 45 grader.

    4. Koka äggen tills de är hårda, skölj i kallt vatten. Skala och hacka dem fint. Plocka ner små buketter av blomkål, ca 0,5 cm x 0,5 cm i storlek, och ge dem ett uppkok i saltat vatten, sila av.

    5. Smula ner det torra brödet och stek i lite smör tillsammans med blomkålen, vänd ner det hackade ägget samt hackad persilja, smaka av med salt och peppar.

    6. Servera gösen med skinnsidan uppåt ovanpå äggblandningen. Toppa med riven pepparrot, brynt smör samt en klyfta citron.