Granola med tahini och mörk choklad
Ingredienser
1
l
-
- 5 dl havregryn
- 1 dl solrosfrön
- 1,5 dl pumpafrön
- 1 dl kokos flingor
- 0,5 tsk kardemumma
- 0,25 tsk salt
- 0,75 dl kokosolja
- 3 msk honung flytande
- 3 msk tahini
- 1 dl fikon torkade och finhackade
- 0,75 dl mörk choklad hackad
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, kokosflingor, kardemumma och salt i en bunke.
3. Smält kokosoljan, honung och tahini försiktigt i en kastrull på spisen. Ringla över gryn- och förblandningen och blanda väl.
4. Häll ut på en bakpappersklädd plåt och rosta i mitten av ugnen ca 20 min. Rör om ibland så att det inte bränner fast.
5. Låt granolan svalna. Tillsätt sedan fikon och choklad. Förvara i skafferiet i en burk med lock.