Granola med tahini och mörk choklad

Granola med tahini och mörk choklad image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

1 l
    • 5   dl havregryn
    • 1   dl solrosfrön
    • 1,5   dl pumpafrön
    • 1   dl kokos flingor
    • 0,5   tsk kardemumma
    • 0,25   tsk salt
    • 0,75   dl kokosolja
    • 3   msk honung flytande
    • 3   msk tahini
    • 1   dl fikon torkade och finhackade
    • 0,75   dl mörk choklad hackad

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, kokosflingor, kardemumma och salt i en bunke.

    3. Smält kokosoljan, honung och tahini försiktigt i en kastrull på spisen. Ringla över gryn- och förblandningen och blanda väl.

    4. Häll ut på en bakpappersklädd plåt och rosta i mitten av ugnen ca 20 min. Rör om ibland så att det inte bränner fast.

    5. Låt granolan svalna. Tillsätt sedan fikon och choklad. Förvara i skafferiet i en burk med lock.

Taggar