Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Granolabars med choklad och hasselnötter

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

7,5 dl dl havregryn havregryn
2,5 dl dl hasselnötter hasselnöt
(halverade)
2 msk msk kokosolja kokosolja
1 dl dl honung honung
(flytande)
2,5 dl dl dadlar dadlar
(urkärnade)
0,75 dl dl jordnötssmör jordnötssmör
2 msk msk vatten vatten
1 dl dl kakao kakao
1 tsk tsk salt salt

Topping:

30 g g mörk choklad mörk choklad
0,5 tsk tsk kokosolja kokosolja

Granolabars med choklad och hasselnötter

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(7)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180°C.

2. Lägg havregryn, halverade hasselnötter, kokosolja och hälften av honungen på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, rör gärna om ett par gånger under tiden.

3. Mixa ihop dadlar, jordnötssmör, vatten, kakao, salt och resten av honungen till en slät massa i en mixer. Häll över allt i en stor skål och blanda med den rostade havregryns- och nötblandningen.

4. Klä en rektangulär form, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut blandningen jämnt i hela formen. Ställ svalt cirka 2 timmar. Skär barsen i 3x7-centimetersbitar.

5. Smält mörk choklad och kokosolja i en kastrull på spisen. Ringla över barsen.

6. Förvara barsen i frysen och ta fram när du blir mellanmålssugen.

Etiketter

Mellanmål