
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
7,5 dl dl | havregryn havregryn | |
2,5 dl dl | hasselnötter
hasselnöt (halverade) | |
2 msk msk | kokosolja kokosolja | |
1 dl dl | honung
honung (flytande) | |
2,5 dl dl | dadlar
dadlar (urkärnade) | |
0,75 dl dl | jordnötssmör jordnötssmör | |
2 msk msk | vatten vatten | |
1 dl dl | kakao kakao | |
1 tsk tsk | salt salt |
Topping:
30 g g | mörk choklad mörk choklad | |
0,5 tsk tsk | kokosolja kokosolja |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGranolabars med choklad och hasselnötter
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180°C.
2. Lägg havregryn, halverade hasselnötter, kokosolja och hälften av honungen på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, rör gärna om ett par gånger under tiden.
3. Mixa ihop dadlar, jordnötssmör, vatten, kakao, salt och resten av honungen till en slät massa i en mixer. Häll över allt i en stor skål och blanda med den rostade havregryns- och nötblandningen.
4. Klä en rektangulär form, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut blandningen jämnt i hela formen. Ställ svalt cirka 2 timmar. Skär barsen i 3x7-centimetersbitar.
5. Smält mörk choklad och kokosolja i en kastrull på spisen. Ringla över barsen.
6. Förvara barsen i frysen och ta fram när du blir mellanmålssugen.