
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
7,5 dl dl | havregryn havregryn | ||
2,5 dl dl | hasselnötter
hasselnöt (halverade) | ||
2 msk msk | kokosolja kokosolja | ||
1 dl dl | honung
honung (flytande) | ||
2,5 dl dl | dadlar
dadlar (urkärnade) | ||
0,75 dl dl | jordnötssmör jordnötssmör | ||
2 msk msk | vatten vatten | ||
1 dl dl | kakao kakao | ||
1 tsk tsk | salt salt |
Topping:
30 g g | mörk choklad mörk choklad | ||
0,5 tsk tsk | kokosolja kokosolja |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGranolabars med choklad och hasselnötter
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180°C.
2. Lägg havregryn, halverade hasselnötter, kokosolja och hälften av honungen på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, rör gärna om ett par gånger under tiden.
3. Mixa ihop dadlar, jordnötssmör, vatten, kakao, salt och resten av honungen till en slät massa i en mixer. Häll över allt i en stor skål och blanda med den rostade havregryns- och nötblandningen.
4. Klä en rektangulär form, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut blandningen jämnt i hela formen. Ställ svalt cirka 2 timmar. Skär barsen i 3x7-centimetersbitar.
5. Smält mörk choklad och kokosolja i en kastrull på spisen. Ringla över barsen.
6. Förvara barsen i frysen och ta fram när du blir mellanmålssugen.