Granolabars med choklad och hasselnötter

Granolabars med choklad och hasselnötter image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

20 st
    • 7,5   dl havregryn
    • 2,5   dl hasselnötter
    • 2   msk kokosolja
    • 1   dl flytande honung
    • 2,5   dl dadlar
    • 0,75   dl jordnötssmör
    • 2   msk vatten
    • 1   dl kakao
    • 1   tsk salt
  • Topping:

    • 30   g mörk choklad
    • 0,5   tsk kokosolja

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180°C.

  2. Halvera hasselnötterna. Lägg havregryn, halverade hasselnötter, kokosolja och hälften av honungen på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, rör gärna om ett par gånger under tiden.

  3. Kärna ur dadlarna. Mixa ihop dadlar, jordnötssmör, vatten, kakao, salt och resten av honungen till en slät massa i en mixer. Häll över allt i en stor skål och blanda med den rostade havregryns- och nötblandningen.

  4. Klä en rektangulär form, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut blandningen jämnt i hela formen. Ställ svalt cirka 2 timmar. Skär barsen i 3x7-centimetersbitar.

  5. Smält mörk choklad och kokosolja i en kastrull på spisen. Ringla över barsen.

  6. Förvara barsen i frysen och ta fram när du blir mellanmålssugen.