Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Gratinerad hummer

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 st st hummer hummer
1 dl dl grana padano grana padano
(riven)
75 g g smör smör
(rumstempererat)
1 st st gula lökar gul lök
1 st st vitlök vitlök
1 knippen knippe persilja persilja
1 st st citroner citron
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Gratinerad hummer

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(49)

Gör så här:

1. Dela humrarna på hälften och lägg i en ugnsfast form.

2. Hacka lök och vitlök, smält i kastrull med lite smör tills den är mjuk utan att få färg.

3. Hacka persilja samt ta ur hummerklorna och dela ner i små bitar.

4. Blanda parmesan, lök, persilja, salt, peppar och de hackade klorna med det rumsvarma smöret, smaka av med rivet citronskal samt citronjuices.

5. Fördela blandningen över stjärtarna och gratinera i ugnen på 180 °C tills de har fått en gyllene yta.

6. Servera med färskt vitt bröd samt en citronklyfta.