
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 st st | humrar hummer | ||
1 dl dl | grana padano
grana padano (riven) | ||
75 g g | smör
smör (rumstempererat) | ||
1 st st | gula lökar gul lök | ||
1 st st | vitlök vitlök | ||
1 knippen knippe | persilja persilja | ||
1 st st | citroner citron | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGratinerad hummer
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Dela humrarna på hälften och lägg i en ugnsfast form.
2. Hacka lök och vitlök, smält i kastrull med lite smör tills den är mjuk utan att få färg.
3. Hacka persilja samt ta ur hummerklorna och dela ner i små bitar.
4. Blanda parmesan, lök, persilja, salt, peppar och de hackade klorna med det rumsvarma smöret, smaka av med rivet citronskal samt citronjuices.
5. Fördela blandningen över stjärtarna och gratinera i ugnen på 180 °C tills de har fått en gyllene yta.
6. Servera med färskt vitt bröd samt en citronklyfta.