Högsta kvalitet till bästa pris
Gravad strömming på rågbröd

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2,5 dl dl vatten vatten
450 g g strömming strömming
1 dl dl ättika ättika
4 msk msk socker socker
0,75 msk msk salt salt

Örtsås

3 dl dl gräddfil gräddfil
3 msk msk majonnäs majonnäs
1 tsk tsk dijonsenap dijonsenap
0,5 persilja persilja
1 krm krm svartpeppar svartpeppar
(malen)
1 tsk tsk salt salt
1 tsk tsk ljus sirap ljus sirap
40 g g Spenat Spenat

Örtsås

2 msk msk dragon dragon

Tillbehör

1 kg kg färskpotatis färskpotatis
gurkor gurka
rågbröd rågbröd

Picklade senapsfrön

1 dl dl vatten vatten
0,5 dl dl socker socker
1,5 dl dl ättika ättika
0,75 dl dl senapsfrön senapsfrö
(blandade)

Gravad strömming på rågbröd

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(6)

Gör så här:

Dag 1

1. Dra av skinnet från strömmingsfiléerna.

2. Blanda vatten och ättika i en skål. Tillsätt socker, salt och rosépeppar tills det löst sig. Lägg ner filéerna i lagen. Häll ner i en påse och lägg in i kylen tills köttet blivit vitt och fast, tar ca 1 dygn. Vänd gärna påsen ibland så all strömming hamnar i lagen.

Picklade senapsfrön

1. Koka upp vatten, ättika och socker. Dra av från plattan och tillsätt senapsfrön. Häll upp i en glas burk och ställ kallt.

Dag 2

1. Rör ihop gräddfil, majonnäs, senap, persilja, dragon, svartpeppar salt och sirap. Mixa spenaten eller finhacka den. Tillsätt i såsen. Häll av lagen från strömmingen och lägg filéerna på hushållspapper för att rinna av. Vänd ner i såsen. Låt stå i kallt.

2. Sjud potatisen på svag värme tills den mjuknat, låt kallna.

3. Dela potatisen och lägg på rågbrödet, lägg över strömmingen och de picklade senapsfröna, dekorera gärna med tunt skivad gurka och någon ätbar blomma tex. penséer.

Recept av: Amanda Lindqvist, Lidls Mästare 2019