Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Grekiska kamben

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1,5 kg kg kamben kamben

Yoghurtsås

3 dl dl grekisk yoghurt grekisk yoghurt
100 g g soltorkade tomater soltorkad tomat
(i olja)
2 tsk tsk oregano oregano
1 st st vitlök vitlök

Olivsallad

200 g g kalamataoliver kalamataoliver
1 st st grönsallad grönsallad
1 st st rödlökar rödlök
2 st st paprikor paprika
100 g g fetaost fetaost
8 st st tomater tomat

Grekiska kamben med yoghurtsås på soltorkad tomat, oliver och fetaost

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

2:20 h
(2)

Gör så här:

1. Börja med att grilla kambenen på medelvärme (ca 130°C) på grillen under lock. Grilla dem ca 2 timmar tills köttet lätt släpper från benet.

2. Häll av oliverna och torka på 95 °C i ugnen, ca 1,5 timme. Hacka dem sedan fint, undvik kärnorna.

3. Sila av de soltorkade tomaterna från oljan, spara den till att smaka upp såsen med och till köttet.

4. Mixa dem sedan grovt med yoghurt och vitlök till en sås, smaka av med oregano.

5. Tillsätt oljan från tomaterna om så önskas.

6. Skölj alla grönsaker, torka av och hacka i önskad storlek, bryt salladen från sin stjälk och spara separat.

7. Smula getosten.

Servering:

Detta är en perfekt rätt att servera ”family style” i mitten av bordet. Sprid ut salladsbladen på ett fat, sedan de övriga grönsakerna. Toppa med fetaosten och oliverna. Rippla rikligt med yoghurtsås över hela fatet. Strö gärna hackade färska örter över hela fatet, t.ex. persilja eller oregano. Lyft de möra kambenen från grillen och lägg på ett eget fat och rippla över lite av oljan från de soltorkade tomaterna.