Grekiskt lantbröd med mozzarella och kalkon
Ingredienser
4
personer
-
- 4 bröd
- 250 g mozzarella
- 3 st tomater
- 4 msk färskost
- 1 knippe gräslök
- 1 msk kapris
- 8 kalkon
- olivolja
- havssalt
- svartpeppar
- 1 st citron
- 1 knippe persilja
- 1 knippe basilika
Förberedelse
1. Skär brödet och tomaterna i skivor. Bryt mozzarellan i bitar. Blanda färskoströra med finskuren gräslök och bred smörgåsarna med blandningen.
2. Fördela tomat och mozzarella över bröden.
3. Riv skalet av citronen och blanda med finhackad persilja och lite olivolja.
4. Forma kalkonskivorna fint över smörgåsarna och rippla citron- och persiljeoljan över kalkonen. Toppa med basilikablad, kapris, nymalen svartpeppar samt flingsalt.