
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1200 - 1400 g g | fläskytterfiléer fläskytterfilé |
Marinad
0,5 dl dl | olivolja olivolja | |
0,5 dl dl | japansk soja japansk soja | |
2 msk msk | honung
honung (flytande) | |
2 msk msk | balsamvinäger balsamvinäger | |
2 klyftor klyfta | vitlök vitlök |
Västerbottenpesto
1 dl dl | persilja
persilja (hackad) | |
1 dl dl | dill
dill (hackad) | |
1 klyftor klyfta | vitlök
vitlök (liten) | |
1 dl dl | riven ost
riven ost (västerbotten) | |
1 dl dl | valnötter valnöt | |
1 dl dl | rapsolja
rapsolja (kallpressad) | |
0,5 | citroner
citron (citronsaft) | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrillad fläskytterfilé med västerbottenpesto
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den i dubbla plastpåsar. Putsa köttet fritt från eventuella senor, lägg det i påsen och förslut. Marinera gärna i ett par timmar eller i minst 30 minuter.
2. Hacka örterna och riv vitlöken till peston. Mixa örter, vitlök, ost och valnötter grovt i en matberedare, häll i oljan medan du fortsätter mixa. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
3. Grilla köttet runt om så att det får färg och flytta sedan till indirekt värme. När det nått en innertemperatur av 65 grader är det klart, låt vila i 10 minuter och skär sedan i skivor. Servera med peston, färskpotatis och goda grönsaker.