Högsta kvalitet till bästa pris
Grillad fläskytterfilé med västerbottenpesto

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1200 - 1400 g g fläskytterfiléer fläskytterfilé

Marinad

0,5 dl dl olivolja olivolja
0,5 dl dl japansk soja japansk soja
2 msk msk honung honung
(flytande)
2 msk msk balsamvinäger balsamvinäger
2 st st vitlöksklyftor vitlöksklyfta
(krossade)

Västerbottenpesto

1 dl dl persilja persilja
(hackad)
1 dl dl dill dill
(hackad)
1 st st vitlöksklyftor vitlöksklyfta
(liten)
1 dl dl riven ost riven ost
(västerbotten)
1 dl dl valnötter valnöt
1 dl dl rapsolja rapsolja
(kallpressad)
0,5 citroner citron
(citronsaft)
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Grillad fläskytterfilé med västerbottenpesto

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:10 h
(5)

Gör så här:

1. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den i dubbla plastpåsar. Putsa köttet fritt från eventuella senor, lägg det i påsen och förslut. Marinera gärna i ett par timmar eller i minst 30 minuter.

2. Hacka örterna och riv vitlöken till peston. Mixa örter, vitlök, ost och valnötter grovt i en matberedare, häll i oljan medan du fortsätter mixa. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

3. Grilla köttet runt om så att det får färg och flytta sedan till indirekt värme. När det nått en innertemperatur av 65 grader är det klart, låt vila i 10 minuter och skär sedan i skivor. Servera med peston, färskpotatis och goda grönsaker.