Grillad fläskkarré med potatissallad

Markus Aujalay
Markus Aujalay
Grillad fläskkarré med potatissallad image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:20 h

Ingredienser

4 personer
    • 600   g fläskkarré (benfri - i skivor)
  • Marinad

    • 2   msk tomatpuré
    • 2   msk flytande honung
    • 4   msk kinesisk soja
    • 2   msk vitvinsvinäger
    • 2   vitlöksklyftor
    • 1   cm ingefära
    • 1   msk rapsolja
    •   salt
    •   svartpeppar
  • Potatissallad

    • 800   g fast potatis
    • 2   msk rapsolja
    • 1   dl majonnäs
    • 1   dl gräddfil
    • 1   msk dijonsenap
    • 1   msk vitvinsvinäger
    • 2   st lökar
    • 2   hårdkokta ägg
    • 1   knippe rädisa
    • 1   kruka persilja
    •   pepparrot
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

  1. Riv vitlöksklyftorna. Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden. Lägg i köttet och blanda väl. Låt marinera minst 30 minuter.

  2. Koka potatisen. Skala och skiva sedan ner potatisen och lägg ut på ett fat. Ringla på oljan och krydda med salt och peppar.

  3. Blanda ihop majonnäs, gräddfil, senap och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över potatisen.

  4. Skiva ner lök och rädisor,  riv äggen grovt på rivjärn. Strö över lök, rädisor och ägg över potatisen.

  5. Strö på hackad persilja och rikligt med riven pepparrot.

  6. Grilla köttet på båda sidor tills det är genomstekt och servera till potatissalladen.