Grillad fläskytterfilé med västerbottenpesto

Grillad fläskytterfilé med västerbottenpesto image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:10 h

Ingredienser

6 personer
    • 1200   - 1400   g fläskytterfiléer
  • Marinad

    • 0,5   dl olivolja
    • 0,5   dl japansk soja
    • 2   msk flytande honung
    • 2   msk balsamvinäger
    • 2   klyftor vitlök
  • Västerbottenpesto

    • 1   dl persilja
    • 1   dl dill
    • 1   klyfta vitlök
    • 1   dl riven västerbottenost
    • 1   dl valnöt
    • 1   dl rapsolja
    • 0,5   citroner
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Krossa vitlöksklyftorna. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den i dubbla plastpåsar. Putsa köttet fritt från eventuella senor, lägg det i påsen och förslut. Marinera gärna i ett par timmar eller i minst 30 minuter.

  2. Hacka örterna och riv vitlöken till peston. Mixa örter, vitlök, ost och valnötter grovt i en matberedare, häll i oljan medan du fortsätter mixa. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

  3. Grilla köttet runt om så att det får färg och flytta sedan till indirekt värme. När det nått en innertemperatur av 65 grader är det klart, låt vila i 10 minuter och skär sedan i skivor. Servera med peston, färskpotatis och goda grönsaker.