Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Grillad halloumi

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 st st halloumi halloumi
2 st st rödlökar rödlök
1 st st zucchini zucchini
4 st st tomater tomat
1 knippen knippe persilja persilja
1 dl dl kalamataoliver kalamataoliver
1 st st gurkor gurka
1 st st vitlök vitlök
3 dl dl turkisk yoghurt turkisk yoghurt
salt salt
svartpeppar svartpeppar
olivolja olivolja
600 g g potatisar potatis
50 g g smör smör
rosmarin rosmarin
timjan timjan

Grillad halloumi med gurkyoghurt

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

50 min
(13)

Gör så här:

1. Gör ett foliepaket och fyll med delad potatis, smör, några kvistar rosmarin och timjan samt olivolja, salt och peppar. Förslut och lägg på grillglöden i ca 20 minuter.

2. Dela zucchinin på längden, lökarna i kvartar med roten kvar, samt tomaterna på hälften. Pensla med lite olivolja och lägg på grillen tills de fått färg och är mjuka.

3. Dela gurkan och ta bort kärnhuset, riv den sedan och krama ur vätskan. Blanda ner i yoghurten och tillsätt pressad vitlök, salt, nymalen svartpeppar samt en skvätt olivolja.

4. Skär osten i halvor och lägg på grillen. Halloumi blir mjukare om man tillagar den i större bitar, annars tenderar den att bli torr och seg. När den fått färg och mjuknat, ta av den från grillen.

5. Skär ner de grillade grönsakerna i rustika bitar och strö bladpersilja samt oliver över på ett stort fat. Avsluta med olivolja, salt och peppar.

6. Servera med den grillade halloumin, bakade ört-potatisen och gurkyoghurten.