
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Till servering:
koriander koriander | |||
lime lime |
Cole slaw:
5 dl dl | vitkål
vitkål ((strimlad)) | ||
2 st st | majskolvar
majskolv ((färdigkokta)) | ||
2 st st | avokado avokado | ||
1 dl dl | crème fraiche crème fraiche | ||
0,5 dl dl | majonnäs majonnäs | ||
1 tsk tsk | dijonsenap dijonsenap | ||
1 tsk tsk | socker socker | ||
0,5 tsk tsk | salt salt | ||
1 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
4 st st | kycklingklubbor
kycklingklubba ((stora)) | ||
1 tsk tsk | lime
lime ((finrivet)) | ||
0,5 dl dl | limejuice
limejuice ((färskpressad)) | ||
3 msk msk | rörsocker rörsocker | ||
1 tsk tsk | paprikapulver paprikapulver | ||
2 msk msk | rapsolja rapsolja | ||
salt salt |
Grillad kyckling med lime och cole slaw
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Börja med glazen. Koka upp limejuice och limeskal, socker, paprikapulver och olja tills det tjocknar, ca 5 min. Låt svalna.
2. Skölj och strimla vitkålen. Skär majskornen av kolvarna, de får gärna sitta ihop i lite större bitar. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar.
3. Blanda crème fraiche, majonnäs, senap, socker, salt och peppar i en bunke. Tillsätt kål, majs och avokado. Blanda väl.
4. Salta kycklingklubborna och pensla runt om med glazen. Grilla på indirekt värme* ca 30 min på vardera sida, och pensla med glazen emellanåt, tills kycklingen är helt genomstekt.
5. Servera kycklingen med cole slaw och toppa gärna med färsk koriander och limeklyftor.
*Med indirekt värme menas att glöden är placerad på en mindre del av grillen och att råvaran läggs en bit från glöden. Locket ska vara på.