Högsta kvalitet till bästa pris
Grillad kyckling med lime och cole slaw

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Till servering:

koriander koriander
lime lime

Cole slaw:

5 dl dl vitkål vitkål
(strimlad)
2 st st majskolvar majskolv
(färdigkokta)
2 st st avokado avokado
1 dl dl crème fraiche crème fraiche
0,5 dl dl majonnäs majonnäs
1 tsk tsk dijonsenap dijonsenap
1 tsk tsk socker socker
0,5 tsk tsk salt salt
1 krm krm svartpeppar svartpeppar
4 st st kycklingklubbor kycklingklubba
(stora)
1 tsk tsk lime lime
(finrivet)
0,5 dl dl limejuice limejuice
(färskpressad)
3 msk msk rörsocker rörsocker
1 tsk tsk paprikapulver paprikapulver
2 msk msk rapsolja rapsolja
salt salt

Grillad kyckling med lime och cole slaw

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(6)

Gör så här:

1. Börja med glazen. Koka upp limejuice och limeskal, socker, paprikapulver och olja tills det tjocknar, ca 5 min. Låt svalna.

2. Skölj och strimla vitkålen. Skär majskornen av kolvarna, de får gärna sitta ihop i lite större bitar. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar.

3. Blanda crème fraiche, majonnäs, senap, socker, salt och peppar i en bunke. Tillsätt kål, majs och avokado. Blanda väl.

4. Salta kycklingklubborna och pensla runt om med glazen. Grilla på indirekt värme* ca 30 min på vardera sida, och pensla med glazen emellanåt, tills kycklingen är helt genomstekt.

5. Servera kycklingen med cole slaw och toppa gärna med färsk koriander och limeklyftor.

*Med indirekt värme menas att glöden är placerad på en mindre del av grillen och att råvaran läggs en bit från glöden. Locket ska vara på.