
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Till servering:
koriander koriander | |||
lime lime |
Cole slaw:
5 dl dl | vitkål
vitkål (strimlad) | ||
2 st st | majskolvar
majskolv (färdigkokta) | ||
2 st st | avokado avokado | ||
1 dl dl | crème fraiche crème fraiche | ||
0,5 dl dl | majonnäs majonnäs | ||
1 tsk tsk | dijonsenap dijonsenap | ||
1 tsk tsk | socker socker | ||
0,5 tsk tsk | salt salt | ||
1 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
4 st st | kycklingklubbor
kycklingklubba (stora) | ||
1 tsk tsk | lime
lime (finrivet) | ||
0,5 dl dl | limejuice
limejuice (färskpressad) | ||
3 msk msk | rörsocker rörsocker | ||
1 tsk tsk | paprikapulver paprikapulver | ||
2 msk msk | rapsolja rapsolja | ||
salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGrillad kyckling med lime och cole slaw
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Börja med glazen. Koka upp limejuice och limeskal, socker, paprikapulver och olja tills det tjocknar, ca 5 min. Låt svalna.
2. Skölj och strimla vitkålen. Skär majskornen av kolvarna, de får gärna sitta ihop i lite större bitar. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar.
3. Blanda crème fraiche, majonnäs, senap, socker, salt och peppar i en bunke. Tillsätt kål, majs och avokado. Blanda väl.
4. Salta kycklingklubborna och pensla runt om med glazen. Grilla på indirekt värme* ca 30 min på vardera sida, och pensla med glazen emellanåt, tills kycklingen är helt genomstekt.
5. Servera kycklingen med cole slaw och toppa gärna med färsk koriander och limeklyftor.
*Med indirekt värme menas att glöden är placerad på en mindre del av grillen och att råvaran läggs en bit från glöden. Locket ska vara på.