Grillad kyckling med lime och cole slaw

Grillad kyckling med lime och cole slaw image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

4 personer
  • Till servering:

    •   koriander
    •   lime
  • Cole slaw:

    • 5   dl vitkål strimlad
    • 2   st majskolvar färdigkokta
    • 2   st avokado
    • 1   dl crème fraiche
    • 0,5   dl majonnäs
    • 1   tsk dijonsenap
    • 1   tsk socker
    • 0,5   tsk salt
    • 1   krm svartpeppar
    • 4   st kycklingklubbor stora
    • 1   tsk lime finrivet
    • 0,5   dl limejuice färskpressad
    • 3   msk rörsocker
    • 1   tsk paprikapulver
    • 2   msk rapsolja
    •   salt

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Börja med glazen. Koka upp limejuice och limeskal, socker, paprikapulver och olja tills det tjocknar, ca 5 min. Låt svalna.

    2. Skölj och strimla vitkålen. Skär majskornen av kolvarna, de får gärna sitta ihop i lite större bitar. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar.

    3. Blanda crème fraiche, majonnäs, senap, socker, salt och peppar i en bunke. Tillsätt kål, majs och avokado. Blanda väl.

    4. Salta kycklingklubborna och pensla runt om med glazen. Grilla på indirekt värme* ca 30 min på vardera sida, och pensla med glazen emellanåt, tills kycklingen är helt genomstekt.

    5. Servera kycklingen med cole slaw och toppa gärna med färsk koriander och limeklyftor.

    *Med indirekt värme menas att glöden är placerad på en mindre del av grillen och att råvaran läggs en bit från glöden. Locket ska vara på.