Grillad kyckling med lime och cole slaw
Ingredienser
-
Till servering:
- koriander
- lime
-
Cole slaw:
- 5 dl vitkål strimlad
- 2 st majskolvar färdigkokta
- 2 st avokado
- 1 dl crème fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk socker
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
-
- 4 st kycklingklubbor stora
- 1 tsk lime finrivet
- 0,5 dl limejuice färskpressad
- 3 msk rörsocker
- 1 tsk paprikapulver
- 2 msk rapsolja
- salt
Förberedelse
1. Börja med glazen. Koka upp limejuice och limeskal, socker, paprikapulver och olja tills det tjocknar, ca 5 min. Låt svalna.
2. Skölj och strimla vitkålen. Skär majskornen av kolvarna, de får gärna sitta ihop i lite större bitar. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar.
3. Blanda crème fraiche, majonnäs, senap, socker, salt och peppar i en bunke. Tillsätt kål, majs och avokado. Blanda väl.
4. Salta kycklingklubborna och pensla runt om med glazen. Grilla på indirekt värme* ca 30 min på vardera sida, och pensla med glazen emellanåt, tills kycklingen är helt genomstekt.
5. Servera kycklingen med cole slaw och toppa gärna med färsk koriander och limeklyftor.
*Med indirekt värme menas att glöden är placerad på en mindre del av grillen och att råvaran läggs en bit från glöden. Locket ska vara på.