
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | lax lax | ||
500 g g | potatisar potatis | ||
2 st st | zucchini zucchini | ||
2 st st | rödlökar rödlök | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
1 tsk tsk | salt salt | ||
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar | ||
0,5 dl dl | mynta
mynta (Finhackad) |
Dressing:
3 dl dl | turkisk yoghurt turkisk yoghurt | ||
65 g g | Spenat
Spenat (Färsk) | ||
1 knippen knippe | persilja persilja | ||
1 st st | vitlök vitlök | ||
2 msk msk | citronsaft citronsaft | ||
1 tsk tsk | citronskal citronskal | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
0,5 tsk tsk | salt salt | ||
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Grillad lax med rostade grönsaker
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
0:45
min
(11)
Gör så här:
1. Förbered grillen.
2. Sätt ugnen på 225°C. Skölj potatis och zucchini och skär i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Blanda om och rosta i ugnen ca 25 minuter.
3. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen till en slät kräm. Ställ svalt till servering.
4. Grilla laxen, ca 3 minuterpå varje sida.
5. Servera laxen med grönsakerna. Ringla över dressing och toppa med mynta vid servering.