Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Grillad lax med rostade grönsaker

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g lax lax
500 g g potatisar potatis
2 st st zucchini zucchini
2 st st rödlökar rödlök
2 msk msk olivolja olivolja
1 tsk tsk salt salt
2 krm krm svartpeppar svartpeppar
0,5 dl dl mynta mynta
(Finhackad)

Dressing:

3 dl dl turkisk yoghurt turkisk yoghurt
65 g g Spenat Spenat
(Färsk)
1 knippen knippe persilja persilja
1 st st vitlök vitlök
2 msk msk citronsaft citronsaft
1 tsk tsk citronskal citronskal
2 msk msk olivolja olivolja
0,5 tsk tsk salt salt
2 krm krm svartpeppar svartpeppar

Grillad lax med rostade grönsaker

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(18)

Gör så här:

1. Förbered grillen.

2. Sätt ugnen på 225°C. Skölj potatis och zucchini och skär i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Blanda om och rosta i ugnen ca 25 minuter.

3. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen till en slät kräm. Ställ svalt till servering.

4. Grilla laxen, ca 3 minuterpå varje sida.

5. Servera laxen med grönsakerna. Ringla över dressing och toppa med mynta vid servering.