
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | lax lax | ||
500 g g | potatisar potatis | ||
2 st st | zucchini zucchini | ||
2 st st | rödlökar rödlök | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
1 tsk tsk | salt salt | ||
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar | ||
0,5 dl dl | mynta
mynta (Finhackad) |
Dressing:
3 dl dl | turkisk yoghurt turkisk yoghurt | ||
65 g g | Spenat
Spenat (Färsk) | ||
1 knippen knippe | persilja persilja | ||
1 st st | vitlök vitlök | ||
2 msk msk | citronsaft citronsaft | ||
1 tsk tsk | citronskal citronskal | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
0,5 tsk tsk | salt salt | ||
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGrillad lax med rostade grönsaker
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Förbered grillen.
2. Sätt ugnen på 225°C. Skölj potatis och zucchini och skär i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Blanda om och rosta i ugnen ca 25 minuter.
3. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen till en slät kräm. Ställ svalt till servering.
4. Grilla laxen, ca 3 minuterpå varje sida.
5. Servera laxen med grönsakerna. Ringla över dressing och toppa med mynta vid servering.