Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Grillad laxfilé med kräftpaket

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

600 g g laxfiléer laxfilé
16 st st potatisar potatis
1 fänkål fänkål
2 st st tomater tomat
1 dill dill
1 dl dl kräftstjärtar kräftstjärt
2 dl dl crème fraiche crème fraiche
2 st st citroner citron
olivolja olivolja
100 g g smör smör
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Grillad laxfilé med kräftpaket

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:20 h
(16)

Gör så här:

1. Forma portionspaket av stark folie som små båtar. Fyll med kvartad potatis, strimlad fänkål och lök, klyftad tomat, kräftstjärtar samt smör, krondill, olivolja, salt och peppar.

2. Förslut paketen och låt ligga på grillen 20-30 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka. Hacka dill och riv skalet av en citron, blanda ut i créme fraichen, smaka upp med salt och peppar. Skär laxfilen i portionsbitar, pensla med olja, salt och peppar.

3. Lägg dem i halster eller på ett grillnät och grilla dem ca 4 minuter på skinnsidan, vänd sedan och grilla färdigt. Laxen får gärna ha lite kärna kvar. Kontrollera eventuellt med termometer, 44 grader innertemperatur är lagom. Servera till det krondillsdoftande kräftpaketet samt dillcremen.