
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
600 g g | laxfiléer laxfilé | |
16 st st | potatisar potatis | |
1 | fänkål fänkål | |
2 st st | tomater tomat | |
dill dill | ||
1 knippen knippe | dill dill | |
1 dl dl | kräftstjärtar kräftstjärt | |
2 dl dl | crème fraiche crème fraiche | |
2 st st | citroner citron | |
olivolja olivolja | ||
100 g g | smör smör | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrillad laxfilé med kräftpaket
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Forma portionspaket av stark folie som små båtar. Fyll med kvartad potatis, strimlad fänkål och lök, klyftad tomat, kräftstjärtar samt smör, krondill, olivolja, salt och peppar.
2. Förslut paketen och låt ligga på grillen 20-30 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka. Hacka dill och riv skalet av en citron, blanda ut i créme fraichen, smaka upp med salt och peppar. Skär laxfilen i portionsbitar, pensla med olja, salt och peppar.
3. Lägg dem i halster eller på ett grillnät och grilla dem ca 4 minuter på skinnsidan, vänd sedan och grilla färdigt. Laxen får gärna ha lite kärna kvar. Kontrollera eventuellt med termometer, 44 grader innertemperatur är lagom. Servera till det krondillsdoftande kräftpaketet samt dillcremen.