Grillad laxfilé med kräftpaket

Grillad laxfilé med kräftpaket

SvårighetMedium
Förberedelse30 min
Tillagning50 min

Tillagning

    Gör så här:

    1. Forma portionspaket av stark folie som små båtar. Fyll med kvartad potatis, strimlad fänkål och lök, klyftad tomat, kräftstjärtar samt smör, krondill, olivolja, salt och peppar.

    2. Förslut paketen och låt ligga på grillen 20-30 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka. Hacka dill och riv skalet av en citron, blanda ut i créme fraichen, smaka upp med salt och peppar. Skär laxfilen i portionsbitar, pensla med olja, salt och peppar.

    3. Lägg dem i halster eller på ett grillnät och grilla dem ca 4 minuter på skinnsidan, vänd sedan och grilla färdigt. Laxen får gärna ha lite kärna kvar. Kontrollera eventuellt med termometer, 44 grader innertemperatur är lagom. Servera till det krondillsdoftande kräftpaketet samt dillcremen.

Liknande recept