
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Skinkrulle
500 g g | skinka skinka | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Knipprödbetor
1 knippen knippe | rödbetor rödbeta | |
1 huvud huvud | broccoli broccoli | |
0,5 knippen knippe | persilja persilja | |
olivolja olivolja |
Örtsås
1 dl dl | kalvfond
kalvfond (eller en halv buljongtärning kalv) | |
5 dl dl | vatten vatten | |
1 st st | gula lökar gul lök | |
1 | vitlök vitlök | |
1 msk msk | dijonsenap dijonsenap | |
2 dl dl | grädde grädde | |
0,5 knippen knippe | basilika basilika |
Bacon
4 | bacon bacon |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrillad skinkrulle med knaprig bacon, örtsås, broccoli och knipprödbetor
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Grilla skinkrullen på låg värme och baka till 68 °C i innertempratur.
2. Koka rödbetorna i vatten och rikligt med salt tills de är mjuka rakt igenom. Spola under kallt vatten och dra försiktigt av skalet samt dela i mindre bitar.
3. Hacka och fräs löken och vitlöken lätt i en kastrull. Slå på kalvfond, vatten, grädde och stjälkarna från örterna. Låt koka på svag värme tills 3 dl återstår.
4. Sila såsen, hacka i örterna och vispa ner i senapen.
5. Dela bacon i mindre bitar och knaperstek på svag värme.
6. Skär broccolin i bitar och koka 2-3 min i saltat vatten.
Servering:
Skär skinkrullen i ca 1 cm tjocka skivor och häll över senapssåsen. Strössla över bacon.
Blanda och värm försiktigt rödbetorna med broccolin och strimlad persilja samt olivolja.