
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Skinkrulle
500 g g | skinka skinka | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Knipprödbetor
1 knippen knippe | rödbetor rödbeta | ||
1 huvud huvud | broccoli broccoli | ||
0,5 knippen knippe | persilja persilja | ||
olivolja olivolja |
Örtsås
1 dl dl | kalvfond
kalvfond (eller en halv buljongtärning kalv) | ||
5 dl dl | vatten vatten | ||
1 st st | gula lökar gul lök | ||
1 | vitlök vitlök | ||
1 msk msk | dijonsenap dijonsenap | ||
2 dl dl | grädde grädde | ||
0,5 knippen knippe | basilika basilika |
Bacon
4 | bacon bacon |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGrillad skinkrulle med knaprig bacon, örtsås , broccoli och knipprödbetor
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Grilla skinkrullen på låg värme och baka till 68 °C i innertempratur.
2. Koka rödbetorna i vatten och rikligt med salt tills de är mjuka rakt igenom. Spola under kallt vatten och dra försiktigt av skalet samt dela i mindre bitar.
3. Hacka och fräs löken och vitlöken lätt i en kastrull. Slå på kalvfond, vatten, grädde och stjälkarna från örterna. Låt koka på svag värme tills 3 dl återstår.
4. Sila såsen, hacka i örterna och vispa ner i senapen.
5. Dela bacon i mindre bitar och knaperstek på svag värme.
6. Skär broccolin i bitar och koka 2-3 min i saltat vatten.
Servering:
Skär skinkrullen i ca 1 cm tjocka skivor och häll över senapssåsen. Strössla över bacon.
Blanda och värm försiktigt rödbetorna med broccolin och strimlad persilja samt olivolja.