Grillad skinkrulle med knaprig bacon, örtsås, broccoli och knipprödbetor
Ingredienser
4
personer
-
Skinkrulle
- 500 g skinka
- salt
- svartpeppar
-
Knipprödbetor
- 1 knippe rödbetor
- 1 huvud broccoli
- 0,5 knippen persilja
- olivolja
-
Örtsås
- 1 dl kalvfond eller en halv buljongtärning kalv
- 5 dl vatten
- 1 st gul lök
- 1 vitlök
- 1 msk dijonsenap
- 2 dl grädde
- 0,5 knippen basilika
-
Bacon
- 4 bacon
Förberedelse
1. Grilla skinkrullen på låg värme och baka till 68 °C i innertempratur.
2. Koka rödbetorna i vatten och rikligt med salt tills de är mjuka rakt igenom. Spola under kallt vatten och dra försiktigt av skalet samt dela i mindre bitar.
3. Hacka och fräs löken och vitlöken lätt i en kastrull. Slå på kalvfond, vatten, grädde och stjälkarna från örterna. Låt koka på svag värme tills 3 dl återstår.
4. Sila såsen, hacka i örterna och vispa ner i senapen.
5. Dela bacon i mindre bitar och knaperstek på svag värme.
6. Skär broccolin i bitar och koka 2-3 min i saltat vatten.
Skär skinkrullen i ca 1 cm tjocka skivor och häll över senapssåsen. Strössla över bacon.
Blanda och värm försiktigt rödbetorna med broccolin och strimlad persilja samt olivolja.