Grillad skinkrulle med knaprig bacon, örtsås, broccoli och knipprödbetor

Grillad skinkrulle med knaprig bacon, örtsås, broccoli och knipprödbetor image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
  • Skinkrulle

    • 500   g skinka
    •   salt
    •   svartpeppar
  • Knipprödbetor

    • 1   knippe rödbetor
    • 1   huvud broccoli
    • 0,5   knippen persilja
    •   olivolja
  • Örtsås

    • 1   dl kalvfond eller en halv buljongtärning kalv
    • 5   dl vatten
    • 1   st gul lök
    • 1   vitlök
    • 1   msk dijonsenap
    • 2   dl grädde
    • 0,5   knippen basilika
  • Bacon

    • 4   bacon

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Grilla skinkrullen på låg värme och baka till 68 °C i innertempratur.

    2. Koka rödbetorna i vatten och rikligt med salt tills de är mjuka rakt igenom. Spola under kallt vatten och dra försiktigt av skalet samt dela i mindre bitar.

    3. Hacka och fräs löken och vitlöken lätt i en kastrull. Slå på kalvfond, vatten, grädde och stjälkarna från örterna. Låt koka på svag värme tills 3 dl återstår.

    4. Sila såsen, hacka i örterna och vispa ner i senapen.

    5. Dela bacon i mindre bitar och knaperstek på svag värme.

    6. Skär broccolin i bitar och koka 2-3 min i saltat vatten.

    Servering:

    Skär skinkrullen i ca 1 cm tjocka skivor och häll över senapssåsen. Strössla över bacon.

    Blanda och värm försiktigt rödbetorna med broccolin och strimlad persilja samt olivolja.