Högsta kvalitet till bästa pris
Grillade färsspett med kidneybönsröra, ris och rökt lök

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Färsspett

600 g g blandfärs blandfärs
3 st st vitlök vitlök
2 tsk tsk kummin kummin
3 tsk tsk salt salt
1 tsk tsk svartpeppar svartpeppar
3 st st äggulor äggula
8 st st grillspett grillspett

Kidneybönssröra

400 g g kidneybönor kidneybönor
3 msk msk vatten vatten
1 msk msk sesamfrön sesamfrön

Rökt lök

4 st st rödlökar rödlök
4 st st gula lökar gul lök
2 msk msk ingefära ingefära
0,5 dl dl socker socker

Grillade färsspett med kidneybönsröra, ris och rökt lök

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

3:15 h
(10)

Gör såhär:

Färsspett

Blanda samman allt och dela smeten i 8 delar. Forma till rullar och trä spetten rakt igenom. Grilla på medelvärme tills färsen är gyllenbrun och genomstekt.

Kidneybönsröra

Mixa kidneybönorna med vatten och sesam. Smaka av med salt och peppar.

Rökt lök

Skala löken och marinera i resten av ingredienserna i ca 2 timmar. När glöden är perfekt, placera lökarna på gallret och stäng locket till grillen (eller täck med folie). Låt ligga i ca 1 timme och kolla sedan att löken är karemelliserad på ytan och mjuk i mitten. Dela varje lök i fyra bitar och servera. Rök gärna med al- eller björkved.

Servera med ris, 3/4 dl per portion.