
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Färsspett
600 g g | blandfärs blandfärs | |
3 st st | vitlök vitlök | |
2 tsk tsk | kummin kummin | |
3 tsk tsk | salt salt | |
1 tsk tsk | svartpeppar svartpeppar | |
3 st st | äggulor äggula | |
8 st st | grillspett grillspett |
Kidneybönssröra
400 g g | kidneybönor kidneybönor | |
3 msk msk | vatten vatten | |
1 msk msk | sesamfrön sesamfrön |
Rökt lök
4 st st | rödlökar rödlök | |
4 st st | gula lökar gul lök | |
2 msk msk | ingefära ingefära | |
0,5 dl dl | socker socker |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrillade färsspett med kidneybönsröra, ris och rökt lök
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör såhär:
Färsspett
Blanda samman allt och dela smeten i 8 delar. Forma till rullar och trä spetten rakt igenom. Grilla på medelvärme tills färsen är gyllenbrun och genomstekt.
Kidneybönsröra
Mixa kidneybönorna med vatten och sesam. Smaka av med salt och peppar.
Rökt lök
Skala löken och marinera i resten av ingredienserna i ca 2 timmar. När glöden är perfekt, placera lökarna på gallret och stäng locket till grillen (eller täck med folie). Låt ligga i ca 1 timme och kolla sedan att löken är karemelliserad på ytan och mjuk i mitten. Dela varje lök i fyra bitar och servera. Rök gärna med al- eller björkved.
Servera med ris, 3/4 dl per portion.