Högsta kvalitet till bästa pris
Grillade fläskkotletter med ananas- och gurkmeja-glaze

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

4 st st fläskkotletter fläskkotlett
600 g g potatisar potatis
(gärna små)
0,5 dl dl honung honung
2,5 dl dl ananasjuice ananasjuice
2 msk msk äppelcidervinäger äppelcidervinäger
1 tsk tsk dijonsenap dijonsenap
1 tsk tsk chiliflakes chiliflakes
0,5 tsk tsk gurkmeja gurkmeja
(malen)
salt salt
rapsolja rapsolja
(till pensling)

Sallad:

200 g g gemsallad gemsallad
0,5 st st gurkor gurka
4 msk msk olivolja olivolja
2 msk msk citronsaft citronsaft
1 msk msk äppelcidervinäger äppelcidervinäger
0,5 st st chili chili
(hackad, färsk)
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Grillade fläskkotletter med ananas- och gurkmeja-glaze

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(4)

Gör så här:

1. Ta fram köttet ca 1 timme innan grillning, så att det blir rumstempererat. Förbered sedan marinaden. Blanda alla ingredienser utom salt i en kastrull. Låt sjuda ca 10-15 min tills vätskan är reducerad till ¾ dl. Låt svalna. Häll hälften av såsen i en skål och spara till servering.

2. Förbered salladen. Dra bladen av salladen och skölj i vatten. Hacka i mindre bitar och lägg i en skål. Skölj, skala och skär gurkan. Blanda olivolja, citronjuice, äppelcidervinäger, chili, salt och peppar i en skål. Häll över salladen och gurkan, blanda väl.

3. Tänd grillen.

4. Koka potatisen knappt mjuk, och trä sedan på spett. Pensla med rapsolja och strö över lite salt. Lägg på grillen ca 5 min, snurra runt spetten då och då.

5. Krydda fläskkotletterna med salt. Grilla över direkt värme ca 2-3 min per sida och pensla med ananas-glazen i flera omgångar på båda sidor. Skär i köttet och se så att det är helt genomstekt, annars grillar du ett par minuter till.

6. Pensla kotletterna med den sparade glazen innan servering, och servera med potatis och sallad.