Högsta kvalitet till bästa pris
Grillade kycklingben med kaprismajonnäs och bacon

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

900 g g kycklingben kycklingben
(färska)
olja olja
salt salt
svartpeppar svartpeppar
1 rödlökar rödlök
6 st st tomater tomat
1 huvud huvud romansallad romansallad
(stort)
2 st st vitlök vitlök
0,5 dl dl kapris kapris
1 dl dl majonnäs majonnäs
1 dl dl crème fraiche crème fraiche
1 dl dl grana padano grana padano
(finriven)
2 st st citroner citron
(ekologiska)
8 bacon bacon
parmesan parmesan

Grillade kycklingben med kaprismajonnäs och bacon

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(9)

Gör så här:

1. Lägg fram kycklingbenen så de tempererar innan du börjar grilla.

2. Skölj salladen och bryt den i grova bitar.

3. Dela tomaterna i klyftor och skär rödlöken i tunna båtar.

4. Hacka kaprisen grovt. Blanda med crème fraîche, majonnäs, finriven parmesan, pressad vitlök samt lite pressad citron. Smaka av med salt och peppar.

5. Pensla kycklingbenen med olja, salt och peppar och lägg på grillen. Låt ligga ca 2-3 minuter på varje sida eller tills köttsaften är klar och genomskinlig när du sticker i köttet.

6. Lägg baconremsor på grillen tills de har fått en knaprig yta. Dela citronerna på mitten och grilla tills de är mörka på snittytan. Blanda ihop ingredienserna till salladen och servera med kaprismajonnäsen.

Toppa med hyvlad parmesan, salt och nymalen svartpeppar, samt den grillade baconen. Pressa grillad citron över salladen samt de grillade kycklingbenen.