Högsta kvalitet till bästa pris
Grillade lammracks med palsternackspuré

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Lammracks

1,2 kg kg lammracks lammracks
salt salt
svartpeppar svartpeppar
olivolja olivolja

Palsternackspuré

800 g g palsternackor palsternacka
3 st st vitlök vitlök
1 st st gula lökar gul lök
5 dl dl mjölk mjölk
2 dl dl grädde grädde
50 g g smör smör

Gremolata

2 dl dl persilja persilja
2 st st citroner citron

Champinjoner

10 st st champinjoner champinjon
200 g g körsbärstomater körsbärtstomat
0,5 knippen knippe Färsk timjan Färsk timjan

Grillade lammracks med palsternackspuré

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(3)

Gör såhär:

1. Gnid in racksen med salt, peppar och olivolja. Grilla försiktigt till innertemperatur 52 °C.

2. Skala och koka palsternackan i grädde, gul lök, vitlök och mjölk. När den är mjuk, lyft upp med en slev och mixa slät i matberedare tillsammans med smöret. Tillsätt gräddmjölken och blanda till en krämig konsistens, smaka av med salt.

3. Blanda alla ingredienser till gremolatan och smaka av med salt. Ugnsbaka champinjoner med olivolja, salt och peppar i 200 °C ca 20 minuter. Häll av oljan och vänd ner grovhackad timjan. Tillsätt tomater de sista 5 minuterna. Pensla gremolatan på det färdigstekta köttet.