Grillade lammracks med palsternackspuré
Ingredienser
4
personer
-
Lammracks
- 1,2 kg lammracks
- salt
- svartpeppar
- olivolja
-
Palsternackspuré
- 800 g palsternackor
- 3 st vitlök
- 1 st gul lök
- 5 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 50 g smör
-
Gremolata
- 2 dl persilja
- 2 st citroner
-
Champinjoner
- 10 st champinjoner
- 200 g körsbärstomater
- 0,5 knippen färsk timjan
Förberedelse
1. Gnid in racksen med salt, peppar och olivolja. Grilla försiktigt till innertemperatur 52 °C.
2. Skala och koka palsternackan i grädde, gul lök, vitlök och mjölk. När den är mjuk, lyft upp med en slev och mixa slät i matberedare tillsammans med smöret. Tillsätt gräddmjölken och blanda till en krämig konsistens, smaka av med salt.
3. Blanda alla ingredienser till gremolatan och smaka av med salt. Ugnsbaka champinjoner med olivolja, salt och peppar i 200 °C ca 20 minuter. Häll av oljan och vänd ner grovhackad timjan. Tillsätt tomater de sista 5 minuterna. Pensla gremolatan på det färdigstekta köttet.