
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Lammracks
1,2 kg kg | lammracks lammracks | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar | ||
olivolja olivolja |
Palsternackspuré
800 g g | palsternackor palsternacka | |
3 st st | vitlök vitlök | |
1 st st | gula lökar gul lök | |
5 dl dl | mjölk mjölk | |
2 dl dl | grädde grädde | |
50 g g | smör smör |
Gremolata
2 dl dl | persilja persilja | |
2 st st | citroner citron |
Champinjoner
10 st st | champinjoner champinjon | |
200 g g | körsbärstomater körsbärtstomat | |
0,5 knippen knippe | Färsk timjan Färsk timjan |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrillade lammracks med palsternackspuré
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör såhär:
1. Gnid in racksen med salt, peppar och olivolja. Grilla försiktigt till innertemperatur 52 °C.
2. Skala och koka palsternackan i grädde, gul lök, vitlök och mjölk. När den är mjuk, lyft upp med en slev och mixa slät i matberedare tillsammans med smöret. Tillsätt gräddmjölken och blanda till en krämig konsistens, smaka av med salt.
3. Blanda alla ingredienser till gremolatan och smaka av med salt. Ugnsbaka champinjoner med olivolja, salt och peppar i 200 °C ca 20 minuter. Häll av oljan och vänd ner grovhackad timjan. Tillsätt tomater de sista 5 minuterna. Pensla gremolatan på det färdigstekta köttet.