Grillat lantbröd med tysk korv, stuvad kål och fransk senap
Ingredienser
4
personer
-
- 8 st nürnbergerkorvar
- 0,25 huvud vitkål
- 2 dl grädde
- 1 dl kycklingfond
- 2 st äpplen
- 1 st gul lök
- 0,5 knippen persilja
- 1 st vitlök
- 0,5 grönsallad
- 2 msk dijonsenap
- 4 msk rostad lök
- olja
- bröd
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
1. Strimla kålen, löken och vitlöken. Stek med lite olja på medelvärme tills kålen börjar ta färg.
2. Slå på kycklingbuljongen och grädden, låt koka ihop tills hälften återstår.
3. Tillsätt äpplena strimlade och hacka persiljan. Låt stå på låg värme.
4. Stek korven och grilla brödet.
5. Stryk sedan på senapen på brödet, skölj salladen och lägg på tillsammans med kålen och korven samt strössla över den rostade löken.