
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
5 dl dl | gröna ärtor gröna ärtor | ||
2 | vitlök
vitlök (grovhackade) | ||
0,5 dl dl | basilika
basilika (hackad) | ||
1 dl dl | mjölk mjölk | ||
2 dl dl | havregryn havregryn | ||
0,5 tsk tsk | salt salt | ||
150 g g | fetaost fetaost | ||
2 msk msk | vetemjöl vetemjöl | ||
1 | ägg ägg | ||
1 msk msk | olivolja olivolja | ||
1 msk msk | smör smör |
Yoghurt
2 dl dl | matlagningsyoghurt matlagningsyoghurt | ||
1 msk msk | citronsaft citronsaft | ||
1 msk msk | citronskal
citronskal (finrivet) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGrönärts- och fetaostbiffar med yoghurtdipp
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Mixa ärter, vitlök, basilika, mjölk och salt i en matberedare eller med en stavmixer.
2. Tillsätt havregryn och salt. Blanda väl och låt smeten svälla ca 15 minuter.
3. Sätt ugnen på 200°C.
4. Smula fetaosten och tillsätt i smeten tillsammans med vetemjöl och ägg.
5. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Forma biffar med händerna och stek gyllene på båda sidor.
6. Lägg biffarna på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de fått mer färg. När de gräddas i ugnen smälter resten av fetaosten och biffarna håller ihop bättre.
7. Rör ihop yoghurt, citronjuice och citronskal.
8. Servera biffarna med yoghurtsåsen och eventuellt ris, bulgur eller en sallad vid sidan om.