
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
600 g g | gröna ärtor gröna ärtor | |
2 msk msk | schalottenlökar schalottenlök | |
1 msk msk | ingefära ingefära | |
1 | chili chili | |
2 msk msk | olivolja olivolja | |
400 ml ml | kokosmjölk kokosmjölk | |
2 dl dl | vatten vatten | |
0,5 | grönsaksbuljong grönsaksbuljong | |
2 msk msk | limejuice limejuice | |
0,5 tsk tsk | salt salt | |
koriander koriander | ||
kokos
kokos (flingor) | ||
lime
lime (skivor) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrönärtssoppa med kokosmjölk och grön chili
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken. Skala och riv ingefäran. Skölj och finhacka hälften av chilin. Fräs allt mjukt i olja i en kastrull.
2. Tillsätt ärterna och låt fräsa ytterligare 2 minuter.
3. Häll i kokosmjölk och vatten. Smula ned buljong. Låt koka upp och ta genast från plattan. Tillsätt limejuice och salt.
4. Mixa soppan slät med en stavmixer.
5. Häll upp i skålar och toppa med koriander, kokosflingor, chili och lime. Servera gärna med ett gott bröd till.