Grönärtssoppa med kokosmjölk och grön chili
Ingredienser
4
personer
-
- 600 g gröna ärtor
- 2 st schalottenlökar
- 1 msk färsk ingefära
- 1 st grön chilipeppar
- 2 msk olivolja
- 400 ml kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 0,5 tärningar grönsaksbuljong
- 2 msk limejuice
- 0,5 tsk salt
- koriander
- kokosflingor
- lime
Förberedelse
Skala och finhacka löken. Skala och finriv ingefäran. Skölj och finhacka hälften av chilin. Fräs allt mjukt i olja i en kastrull.
Tillsätt ärterna och låt fräsa ytterligare 2 minuter.
Häll i kokosmjölk och vatten. Smula ned buljong. Låt koka upp och ta genast från plattan. Tillsätt limejuice och salt.
Mixa soppan slät med en stavmixer.
Häll upp i skålar och toppa med koriander, kokosflingor, chili och skivad lime. Servera gärna med ett gott bröd till.