
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
800 g g | högrev högrev | |
2 st st | paprikor paprika | |
2 st st | gula lökar gul lök | |
4 - 5 st st | vitlök vitlök | |
1 l l | köttbuljong köttbuljong | |
800 g g | krossade tomater krossad tomat | |
2 - 3 msk msk | tomatpuré tomatpuré | |
smör smör | ||
1 st st | rotselleri rotselleri | |
1 st st | citroner citron | |
kummin kummin | ||
salt salt | ||
persilja persilja | ||
svartpeppar svartpeppar | ||
chilipulver chilipulver | ||
4 - 5 st st | potatisar potatis |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGulasch
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skär köttet i mindre bitar (1,5 cm x 1,5 cm) och bryn i smör.
2. Salta och peppra. Använd gärna en stor kastrull.
3. Hacka lök, vitlök och en paprika och stek separat i smör tills de börjar mjukna.
4. Häll på lite av buljongen och krydda rikligt med paprikapulver och kummin (kan med fördel krossas lite).
5. Låt detta koka ihop och häll sedan allt över köttet i den stora kastrullen.
6. Häll över den resterande buljongen, tillsätt krossade tomater och koka på låg värme i ca 2,5-3 timmar. (För bästa resultat, låt grytan stå och vila i kylen över natten.)
7. Skär därefter potatis, rotselleri och paprika i tärningar.
8. Låt grytan koka upp och häll därefter i potatis, rotselleri och paprika.
9. Låt koka på låg värme tills potatisen och rotsellerin är mjuka.
10. Pressa i citron och smaka av om mer kummin, salt och peppar behövs. Hacka sedan persiljan och blanda ner i grytan.
11. Servera i soppskålar med en stor klick gräddfil, en citronskiva och lite persilja.