Gulasch

Gulasch image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 3:40 h

Ingredienser

6 personer
    • 800   g högrev
    • 2   st paprikor
    • 2   st gula lökar
    • 4   - 5   st vitlök
    • 1   l köttbuljong
    • 800   g krossade tomater
    • 2   - 3   msk tomatpuré
    •   smör
    • 1   st rotselleri
    • 1   st citron
    •   kummin
    •   salt
    •   persilja
    •   svartpeppar
    •   chilipulver
    • 4   - 5   st potatisar

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Skär köttet i mindre bitar (1,5 cm x 1,5 cm) och bryn i smör.

    2. Salta och peppra. Använd gärna en stor kastrull.

    3. Hacka lök, vitlök och en paprika och stek separat i smör tills de börjar mjukna.

    4. Häll på lite av buljongen och krydda rikligt med paprikapulver och kummin (kan med fördel krossas lite).

    5. Låt detta koka ihop och häll sedan allt över köttet i den stora kastrullen.

    6. Häll över den resterande buljongen, tillsätt krossade tomater och koka på låg värme i ca 2,5-3 timmar. (För bästa resultat, låt grytan stå och vila i kylen över natten.)

    7. Skär därefter potatis, rotselleri och paprika i tärningar.

    8. Låt grytan koka upp och häll därefter i potatis, rotselleri och paprika.

    9. Låt koka på låg värme tills potatisen och rotsellerin är mjuka.

    10. Pressa i citron och smaka av om mer kummin, salt och peppar behövs. Hacka sedan persiljan och blanda ner i grytan.

    11. Servera i soppskålar med en stor klick gräddfil, en citronskiva och lite persilja.