
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pajdeg
175 g g | smör smör | ||
3 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
1 dl dl | socker socker | ||
1 krm krm | salt salt | ||
1 tsk tsk | bakpulver bakpulver |
Fyllning
3 dl dl | blåbär blåbär | ||
1 tsk tsk | potatismjöl potatismjöl |
Härlig blåbärspaj
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
0:30
min
(7)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 °C.
2. Tina blåbären och blanda med potatismjölet. Tillsätt socker ifall du vill ha en sötare paj.
3. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i de torra ingredienserna och rör om.
4. Häll upp degen i en pajform och tryck ut den mot kanterna.
5. Häll bärblandningen mitt på pajdegen och platta ut lite mot kanterna. Grädda pajen i ca 15-20 minuter.
Tips: Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass