
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Lakritsfudge
1,5 dl dl | grädde grädde | ||
2 dl dl | socker socker | ||
2 msk msk | ljus sirap ljus sirap | ||
25 g g | smör smör | ||
100 g g | choklad
choklad (mjölkchoklad) | ||
75 g g | turkisk peppar
turkisk peppar (godis) |
Hallonfudge
1,5 dl dl | grädde grädde | ||
2 dl dl | socker socker | ||
2 msk msk | ljus sirap ljus sirap | ||
25 g g | smör smör | ||
65 g g | hallon hallon | ||
50 g g | vit choklad vit choklad |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHallon- och lakritsfudge
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Klä en form, cirka 20x25 med bakplåtspapper.
2. Lakritsfudge: Krossa turkisk peppar-godiset i en mortel. Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull och koka upp, låt sjuda tills smeten är 120 grader. Rör ibland men inte för ofta, för då kan fudgen sockra sig.
3. Hacka under tiden chokladen. Ta av kastrullen från värmen, rör i chokladen och häll sedan smeten i formen.
4. Hallonfudge: Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull och koka upp, låt sjuda tills smeten är 120 grader. Rör ibland men inte för ofta, för då kan fudgen sockra sig.
5. Hacka under tiden chokladen. Ta av kastrullen från värmen, rör i chokladen och häll sedan smeten i formen.
5. Häll hallonfudgen över lakritsfudgen.
6. Ställ in formen i kylskåpet i minst ett par timmar. Skär sedan lagom stora bitar av fudgen med en vass kniv.