Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Hallon- och lakritsfudge

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Lakritsfudge

1,5 dl dl grädde grädde
2 dl dl socker socker
2 msk msk ljus sirap ljus sirap
25 g g smör smör
100 g g choklad choklad
(mjölkchoklad)
75 g g turkisk peppar turkisk peppar
(godis)

Hallonfudge

1,5 dl dl grädde grädde
2 dl dl socker socker
2 msk msk ljus sirap ljus sirap
25 g g smör smör
65 g g hallon hallon
50 g g vit choklad vit choklad

Hallon- och lakritsfudge

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(9)

Gör så här:

1. Klä en form, cirka 20x25 med bakplåtspapper.

2. Lakritsfudge: Krossa turkisk peppar-godiset i en mortel. Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull och koka upp, låt sjuda tills smeten är 120 grader. Rör ibland men inte för ofta, för då kan fudgen sockra sig.

3. Hacka under tiden chokladen. Ta av kastrullen från värmen, rör i chokladen och häll sedan smeten i formen.

4. Hallonfudge: Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull och koka upp, låt sjuda tills smeten är 120 grader. Rör ibland men inte för ofta, för då kan fudgen sockra sig.

5. Hacka under tiden chokladen. Ta av kastrullen från värmen, rör i chokladen och häll sedan smeten i formen.

5. Häll hallonfudgen över lakritsfudgen.

6. Ställ in formen i kylskåpet i minst ett par timmar. Skär sedan lagom stora bitar av fudgen med en vass kniv.