Högsta kvalitet till bästa pris
Halloumi-våfflor med röror

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

400 g g halloumi halloumi
1 msk msk potatismjöl potatismjöl
olja olja

Fetaost- och spenatröra

200 g g fetaost fetaost
1 dl dl grekisk yoghurt grekisk yoghurt
65 g g Spenat Spenat

Morotshummus

500 g g morötter morot
2 msk msk citronsaft citronsaft
2 krm krm salt salt
0,5 krm krm svartpeppar svartpeppar

Majs- och tomatsallad

140 g g majs majs
100 g g körsbärstomater körsbärtstomat
1 krm krm salt salt

Halloumi-våfflor med röror

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(17)

Gör så här:

1. Förbered rörorna en dag i förväg: Mixa fetaost, yoghurt och spenat till en krämig röra i en mixer. Ställt svalt.

2. Sätt ugnen på 200°C. Skölj och skala morötterna. Lägg på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen 25-30 min. Mixa rostade morötter, citronjuice, salt och svartpeppar till en krämig röra med en mixer. Ställ svalt.

3. Skiva tomaterna. Blanda med majs och salt. Ställ svalt.

4. Innan servering: Riv halloumin grovt på ett rivjärn och blanda med potatismjöl. Smörj våffeljärnet med smör eller olja och klicka ut cirka 1 dl halloumi på våffellaggen. Grädda våfflorna 2-3 min eller tills de är gyllene.

5. Servera våfflorna med rörorna och låt gästerna själva toppa våfflorna.