
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
400 g g | halloumi halloumi | ||
1 msk msk | potatismjöl potatismjöl | ||
olja olja |
Fetaost- och spenatröra
200 g g | fetaost fetaost | ||
1 dl dl | grekisk yoghurt grekisk yoghurt | ||
65 g g | Spenat Spenat |
Morotshummus
500 g g | morötter morot | ||
2 msk msk | citronsaft citronsaft | ||
2 krm krm | salt salt | ||
0,5 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Majs- och tomatsallad
140 g g | majs majs | ||
100 g g | körsbärstomater körsbärtstomat | ||
1 krm krm | salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHalloumi-våfflor med röror
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Förbered rörorna en dag i förväg: Mixa fetaost, yoghurt och spenat till en krämig röra i en mixer. Ställt svalt.
2. Sätt ugnen på 200°C. Skölj och skala morötterna. Lägg på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen 25-30 min. Mixa rostade morötter, citronjuice, salt och svartpeppar till en krämig röra med en mixer. Ställ svalt.
3. Skiva tomaterna. Blanda med majs och salt. Ställ svalt.
4. Innan servering: Riv halloumin grovt på ett rivjärn och blanda med potatismjöl. Smörj våffeljärnet med smör eller olja och klicka ut cirka 1 dl halloumi på våffellaggen. Grädda våfflorna 2-3 min eller tills de är gyllene.
5. Servera våfflorna med rörorna och låt gästerna själva toppa våfflorna.