Halloumi-våfflor med röror
Ingredienser
4
personer
-
- 400 g halloumi
- 1 msk potatismjöl
- olja
-
Fetaost- och spenatröra
- 200 g fetaost
- 1 dl grekisk yoghurt
- 65 g spenat
-
Morotshummus
- 500 g morötter
- 2 msk citronsaft
- 2 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar
-
Majs- och tomatsallad
- 140 g majs
- 100 g körsbärstomater
- 1 krm salt
Förberedelse
Förbered rörorna en dag i förväg: Mixa fetaost, yoghurt och spenat till en krämig röra i en mixer. Ställt svalt.
Sätt ugnen på 200°C. Skölj och skala morötterna. Lägg på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen 25-30 min. Mixa rostade morötter, citronsaft, salt och svartpeppar till en krämig röra med en mixer. Ställ svalt.
Skiva tomaterna. Blanda med majs och salt. Ställ svalt.
Innan servering: Riv halloumin grovt på ett rivjärn och blanda med potatismjöl. Smörj våffeljärnet med smör eller olja och klicka ut cirka 1 dl halloumi på våffellaggen. Grädda våfflorna 2-3 min eller tills de är gyllene.
Servera våfflorna med rörorna och låt gästerna själva toppa våfflorna.