Halloumi-våfflor med röror

Halloumi-våfflor med röror image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

4 personer
    • 400   g halloumi
    • 1   msk potatismjöl
    •   olja
  • Fetaost- och spenatröra

    • 200   g fetaost
    • 1   dl grekisk yoghurt
    • 65   g spenat
  • Morotshummus

    • 500   g morötter
    • 2   msk citronsaft
    • 2   krm salt
    • 0,5   krm svartpeppar
  • Majs- och tomatsallad

    • 140   g majs
    • 100   g körsbärstomater
    • 1   krm salt

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Förbered rörorna en dag i förväg: Mixa fetaost, yoghurt och spenat till en krämig röra i en mixer. Ställt svalt.

  2. Sätt ugnen på 200°C. Skölj och skala morötterna. Lägg på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen 25-30 min. Mixa rostade morötter, citronsaft, salt och svartpeppar till en krämig röra med en mixer. Ställ svalt.

  3. Skiva tomaterna. Blanda med majs och salt. Ställ svalt.

  4. Innan servering: Riv halloumin grovt på ett rivjärn och blanda med potatismjöl. Smörj våffeljärnet med smör eller olja och klicka ut cirka 1 dl halloumi på våffellaggen. Grädda våfflorna 2-3 min eller tills de är gyllene.

  5. Servera våfflorna med rörorna och låt gästerna själva toppa våfflorna.