Halloween-kladdkaka

Halloween-kladdkaka image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
  • Chokladglasyr

    • 100   g mörk choklad
    • 1   dl grädde
    • 50   g vit choklad
  • Kladdkaka

    • 125   g smör
    • 3   dl socker
    • 1,5   tsk vaniljsocker
    • 4   msk kakao
    • 0,5   tsk havssalt
    • 1,5   dl vetemjöl
    • 2   st ägg

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Baka eller köp en färdig kladdkaka.

    2. Finhacka 100 g mörk choklad och lägg i en bunke.

    3. Koka upp grädden och häll den över chokladen.

    4. Rör om till en slät kräm och låt svalna i rumstemperatur tills den tjocknat något men fortfarande är lite rinnande.

    5. Smält den vita chokladen och häll ner i hörnet på en plastpåse.

    6. Bred ut chokladglasyren på kladdkakan och klipp ett litet hål i plastpåsen med vit choklad.

    7. Gör en rund spiral med vit choklad från mitten och ut i den mörka glasyren på kladdkakan.

    8. Ta en tandpetare och dra sträck från mitten och ut. Låt stelna i kylskåp.