Högsta kvalitet till bästa pris
Havskräftplatå & goda tillbehör

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 kg kg havskräftor havskräftor
(kokta, avrunna)
1 citroner citron
(skuren i bitar)
0,5 blodgrape blodgrape
2 lime lime
(i bitar)
1 knippen knippe bladpersilja bladpersilja

Grön Jalapeñosås

3 jalapeños jalapeño
(rostade utan stjälk)
2 vitlöksklyftor vitlöksklyfta
(hackade)
2 msk msk limejuice limejuice
(färskpressad)
1 msk msk vatten vatten
2,5 dl dl rapsolja rapsolja
salt salt

Vitlök & Limedipp

2 dl dl aioli aioli
0,5 citroner citron
(pressad)
0,5 dl dl gräslök gräslök
(tunnskivad)
salt salt

Chilivinäger

1 chili chili
(röd, fintärnad)
3 cm cm ingefära ingefära
(fintärnad)
1 schalottenlökar schalottenlök
(fintärnad)
3 msk msk koriander koriander
(finhackad)
2 dl dl vitvinsvinäger vitvinsvinäger
(eller risvinäger)
1 msk msk farinsocker farinsocker
salt salt

Vitlöksbröd all in

1 ciabatta ciabatta
(stor, snittat i rutmönster)
200 g g vitlökssmör vitlökssmör
(rumstempererat)
1 dl dl örter örter
(som persilja och gräslök)
1 tsk tsk chilisås chilisås
1 mozzarella mozzarella
(riven)

Haricot verts & broccoli med brynt smör och parmesan

200 g g haricots verts haricots verts
200 g g broccoli broccoli
50 g g smör smör
(brynt)
1 citroner citron
(finrivet skal)
25 g g parmesan parmesan
(finriven)
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Glacerade Snackmorötter

2 msk msk smör smör
10 st st snackmorötter snackmorötter
2 msk msk honung honung
(flytande)
2 msk msk farinsocker farinsocker
2 msk msk äppelcidervinäger äppelcidervinäger
(eller vitvinsvinäger)
0,5 tsk tsk timjan timjan
salt salt

Havskräftplatå & goda tillbehör

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(17)

Gör så här:

1.    Lägg upp kräftorna på ett fat med krossad is och toppa med citrusbitar och persilja.
2.    Servera med några eller alla tillbehör.

 

Tillbehör:

Grön Jalapeñosås:

1.    Ugnsrosta jalapeños i 200°C ca 10 min.
2.    Mixa i en blender med vitlök, limejuice, vatten till en slät puré.
3.    Mixa droppvis i oljan till en tjock dipp, smaka av med salt och peppar.

 
Vitlök & Limedipp:

1.    Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt.

 
Chilivinäger

1.    Blanda samman alla ingredienser och smaka av.

 
Vitlöksbröd all in

1.    Snitta ciabattan i rutmönster.
2.    Vispa smöret luftigt med örter & chilisås, fyll brödskårorna med smör. Lägg brödet i en ugnsfast form och toppa med ost.
3.    Gratinera brödet i 200°C ca 10-15 min tills ytan ser gyllene ut. Servera direkt.

 
Haricot verts & broccoli med brynt smör och parmesan

1.    Koka haricots verts & broccoli i lättsaltat vatten ca 1-2 min.
2.    Häll av och lägg på fat, toppa med brynt smör, finrivet citronskal och parmesan, krydda med salt och peppar.

 
Glacerade Snackmorötter

1.    Hetta upp en panna med smör, lägg i morötter och stek ett par minuter.
2.    Tillsätt honung, farinsocker och vinäger och stek ytterligare 5-10 minuter.
3.    Vänd i timjan, smaka av med salt.

 

Barntips:
Stek upp fishfingers eller sprödbakad torsk och servera i bitar med snacksmorötter och citrusfrukter i bitar och värmd ciabatta med riven ost.