
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 kg kg | havskräftor
havskräftor (kokta, avrunna) | |
1 | citroner
citron (skuren i bitar) | |
0,5 | blodgrape blodgrape | |
2 | lime
lime (i bitar) | |
1 knippen knippe | bladpersilja bladpersilja |
Grön Jalapeñosås
3 | jalapeños
jalapeño (rostade utan stjälk) | |
2 | vitlöksklyftor
vitlöksklyfta (hackade) | |
2 msk msk | limejuice
limejuice (färskpressad) | |
1 msk msk | vatten vatten | |
2,5 dl dl | rapsolja rapsolja | |
salt salt |
Vitlök & Limedipp
2 dl dl | aioli aioli | |
0,5 | citroner
citron (pressad) | |
0,5 dl dl | gräslök
gräslök (tunnskivad) | |
salt salt |
Chilivinäger
1 | chili
chili (röd, fintärnad) | |
3 cm cm | ingefära
ingefära (fintärnad) | |
1 | schalottenlökar
schalottenlök (fintärnad) | |
3 msk msk | koriander
koriander (finhackad) | |
2 dl dl | vitvinsvinäger
vitvinsvinäger (eller risvinäger) | |
1 msk msk | farinsocker farinsocker | |
salt salt |
Vitlöksbröd all in
1 | ciabatta
ciabatta (stor, snittat i rutmönster) | |
200 g g | vitlökssmör
vitlökssmör (rumstempererat) | |
1 dl dl | örter
örter (som persilja och gräslök) | |
1 tsk tsk | chilisås chilisås | |
1 | mozzarella
mozzarella (riven) |
Haricot verts & broccoli med brynt smör och parmesan
200 g g | haricots verts haricots verts | |
200 g g | broccoli broccoli | |
50 g g | smör
smör (brynt) | |
1 | citroner
citron (finrivet skal) | |
25 g g | parmesan
parmesan (finriven) | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Glacerade Snackmorötter
2 msk msk | smör smör | |
10 st st | snackmorötter snackmorötter | |
2 msk msk | honung
honung (flytande) | |
2 msk msk | farinsocker farinsocker | |
2 msk msk | äppelcidervinäger
äppelcidervinäger (eller vitvinsvinäger) | |
0,5 tsk tsk | timjan timjan | |
salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHavskräftplatå & goda tillbehör
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Lägg upp kräftorna på ett fat med krossad is och toppa med citrusbitar och persilja.
2. Servera med några eller alla tillbehör.
Tillbehör:
Grön Jalapeñosås:
1. Ugnsrosta jalapeños i 200°C ca 10 min.
2. Mixa i en blender med vitlök, limejuice, vatten till en slät puré.
3. Mixa droppvis i oljan till en tjock dipp, smaka av med salt och peppar.
Vitlök & Limedipp:
1. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
Chilivinäger
1. Blanda samman alla ingredienser och smaka av.
Vitlöksbröd all in
1. Snitta ciabattan i rutmönster.
2. Vispa smöret luftigt med örter & chilisås, fyll brödskårorna med smör. Lägg brödet i en ugnsfast form och toppa med ost.
3. Gratinera brödet i 200°C ca 10-15 min tills ytan ser gyllene ut. Servera direkt.
Haricot verts & broccoli med brynt smör och parmesan
1. Koka haricots verts & broccoli i lättsaltat vatten ca 1-2 min.
2. Häll av och lägg på fat, toppa med brynt smör, finrivet citronskal och parmesan, krydda med salt och peppar.
Glacerade Snackmorötter
1. Hetta upp en panna med smör, lägg i morötter och stek ett par minuter.
2. Tillsätt honung, farinsocker och vinäger och stek ytterligare 5-10 minuter.
3. Vänd i timjan, smaka av med salt.
Barntips:
Stek upp fishfingers eller sprödbakad torsk och servera i bitar med snacksmorötter och citrusfrukter i bitar och värmd ciabatta med riven ost.