
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Anka
1 | anka
anka (tinad) | |
2 st st | äpplen
äpple (klyftade) | |
0,5 knippen knippe | rosmarin rosmarin | |
2 tsk tsk | honung honung | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Rotfrukter
2 st st | morötter
morot (i bitar) | |
2 st st | palsternackor
palsternacka (i bitar) | |
2 st st | rödlökar
rödlök (klyftade) | |
4 st st | vitlök
vitlök (hela med skal lätt krossade) | |
1 msk msk | olivolja olivolja |
Sås
2 dl dl | äppeljuice äppeljuice | |
2 dl dl | crème fraiche crème fraiche | |
1 | kycklingbuljong kycklingbuljong |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHelstekt anka med äpple och rosmarin
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200°.
2. Blanda rotfrukterna med 1 msk olivolja, salt och peppar och lägg i en ugnsform.
3. Fyll ankan med äpple och rosmarin och bind upp med steksnöre.
4. Blanda samman olivolja med honung, salt och peppar och pensla ankan. Lägg ankan på ett galler ovanpå rotfrukterna och ugnsbaka ca 30 minuter.
5. Ta ut formen och fyll på med äppeljuce, sänk värmen till 160° och baka ytterligare ca 1 timme tills innertemperatur ca 65-66°.
6. Ta ut och låt ankan vila 15 minuter.
7. Sås: När ankan är klar, häll av stekskyn i en kastrull och red av med lite vetemjöl och créme fraiche och koka till lagom konsistens, smaka av med salt och peppar.
8. Servera ankan med sås och rostade rotfrukter.