Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Helstekt anka med äpple och rosmarin

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Anka

1 anka anka
(tinad)
2 st st äpplen äpple
(klyftade)
0,5 knippen knippe rosmarin rosmarin
2 tsk tsk honung honung
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Rotfrukter

2 st st morötter morot
(i bitar)
2 st st palsternackor palsternacka
(i bitar)
2 st st rödlökar rödlök
(klyftade)
4 st st vitlök vitlök
(hela med skal lätt krossade)
1 msk msk olivolja olivolja

Sås

2 dl dl äppeljuice äppeljuice
2 dl dl crème fraiche crème fraiche
1 kycklingbuljong kycklingbuljong

Helstekt anka med äpple och rosmarin

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

2:00 h
(59)

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200°.

2. Blanda rotfrukterna med 1 msk olivolja, salt och peppar och lägg i en ugnsform.

3. Fyll ankan med äpple och rosmarin och bind upp med steksnöre.

4. Blanda samman olivolja med honung, salt och peppar och pensla ankan. Lägg ankan på ett galler ovanpå rotfrukterna och ugnsbaka ca 30 minuter.

5. Ta ut formen och fyll på med äppeljuce, sänk värmen till 160° och baka ytterligare ca 1 timme tills innertemperatur ca 65-66°.

6. Ta ut och låt ankan vila 15 minuter.

7. Sås: När ankan är klar, häll av stekskyn i en kastrull och red av med lite vetemjöl och créme fraiche och koka till lagom konsistens, smaka av med salt och peppar.

8. Servera ankan med sås och rostade rotfrukter.