Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Helstekt kyckling med rödbetor, getost & timjan

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 st st kyckling kyckling
1 st st gula lökar gul lök
1 äpplen äpple
1 dl dl honung honung
0,5 dl dl ingefära ingefära
2 msk msk timjan timjan
2 msk msk vitvinsvinäger vitvinsvinäger
50 g g smör smör
salt salt
svartpeppar svartpeppar
16 st st rödbetor rödbeta
300 g g getost getost
2 st st citroner citron
100 g g Spenat Spenat
olivolja olivolja

Helstekt kyckling med rödbetor, getost & timjan

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:30 h
(24)

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 165 °C. Skala löken och skär i mindre bitar tillsammans med äpplena. Rör ihop ingefära, honung, vinäger och timjan. Fyll kycklingen med äpplen, lök och hälften av den smaksatta honungen samt salt och peppar. Resten av honungen ringlas på kycklingen, salta och peppra även här.

2. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll på ca 5 dl vatten. Ugnsstek den ca 1 timme. Kolla att kycklingen är klar genom att skära ett snitt vid lårbenet, köttsaften ska vara helt klar. Sila av skyn som bildats i formen, koka upp och mixa med smör till en god sås. Smaka av med salt och peppar.

3. Skala och dela betorna i mindre bitar, blanda med olivolja, salt och peppar. Lägg i en ugnsform tillsammans med halverade citroner, ugnsbaka ca 30 minuter. När betorna börjar bli klara, bryt getosten i mindre bitar och toppa på betorna. Höj ugnsvärmen och gratinera 5-6 min. Vänd ner spenaten strax innan servering.