Helstekt kyckling med rostade vindruvor
Ingredienser
4
personer
-
- 1 st hel kyckling (ca 1.2 kg)
- 2 st vitlöksklyftor
- 75 g smör
- 1 msk rosmarin
- 1 st gul lök
- 500 g röda vindruvor
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och riv vitlöksklyftorna fint. Blanda med rumstempurerat smör och finhackad rosmarin. Skala och skär löken i klyftor. Smöra en ugnsfast form, ca 25x30 cm.
Skölj vindruvorna.
Lägg kycklingen i formen och tryck in vitlöks- och rosmarinsmöret under skinnet. Spara lite smör och klappa in runt om på kycklingen.
Lägg löken och vindruvorna runt om kycklingen.
Rosta i nedre delen av ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 175°C och rosta ca 60 min till. Se till att kycklingen är helt genomstekt och att saften är klar när du skär i den.
Servera gärna med potatis eller ris och en grönsallad.