
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 st st | kyckling
kyckling (ca 1,2 kg) | |
2 klyftor klyfta | vitlök vitlök | |
75 g g | smör
smör (rumsvarmt) | |
1 msk msk | rosmarin
rosmarin (finhackad) | |
1 st st | gula lökar gul lök | |
500 g g | Röda vindruvor Röda vindruvor | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHelstekt kyckling med rostade vindruvor
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala och riv vitlöksklyftorna fint. Blanda med smör och rosmarin. Skala och skär löken i klyftor. Smöra en ugnsfast form, ca 25x30 cm.
3. Skölj vindruvorna.
4. Lägg kycklingen i formen och tryck in vitlöks- och rosmarinsmöret under skinnet. Spara lite smör och klappa in runt om på kycklingen.
5. Lägg löken och vindruvorna runt om kycklingen.
6. Rosta i nedre delen av ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 175°C och rosta ca 60 min till. Se till att kycklingen är helt genomstekt och att saften är klar när du skär i den.
7. Servera gärna med potatis eller ris och en grönsallad.