Helstekt kyckling med rostade vindruvor

Helstekt kyckling med rostade vindruvor image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:30 h

Ingredienser

4 personer
    • 1   st hel kyckling (ca 1.2 kg)
    • 2   st vitlöksklyftor
    • 75   g smör
    • 1   msk rosmarin
    • 1   st gul lök
    • 500   g röda vindruvor
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Skala och riv vitlöksklyftorna fint. Blanda med rumstempurerat smör och finhackad rosmarin. Skala och skär löken i klyftor. Smöra en ugnsfast form, ca 25x30 cm.

  3. Skölj vindruvorna.

  4. Lägg kycklingen i formen och tryck in vitlöks- och rosmarinsmöret under skinnet. Spara lite smör och klappa in runt om på kycklingen.

  5. Lägg löken och vindruvorna runt om kycklingen.

  6. Rosta i nedre delen av ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 175°C och rosta ca 60 min till. Se till att kycklingen är helt genomstekt och att saften är klar när du skär i den.

  7. Servera gärna med potatis eller ris och en grönsallad.