Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Helstekt kyckling med rostade vindruvor

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 st st kyckling kyckling
(ca 1,2 kg)
2 klyftor klyfta vitlök vitlök
75 g g smör smör
(rumsvarmt)
1 msk msk rosmarin rosmarin
(finhackad)
1 st st gula lökar gul lök
500 g g Röda vindruvor Röda vindruvor
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Helstekt kyckling med rostade vindruvor

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:30 h
(1)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Skala och riv vitlöksklyftorna fint. Blanda med smör och rosmarin. Skala och skär löken i klyftor. Smöra en ugnsfast form, ca 25x30 cm.

3. Skölj vindruvorna.

4. Lägg kycklingen i formen och tryck in vitlöks- och rosmarinsmöret under skinnet. Spara lite smör och klappa in runt om på kycklingen.

5. Lägg löken och vindruvorna runt om kycklingen.

6. Rosta i nedre delen av ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 175°C och rosta ca 60 min till. Se till att kycklingen är helt genomstekt och att saften är klar när du skär i den.

7. Servera gärna med potatis eller ris och en grönsallad.