
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 st st | kyckling
kyckling (ca 1,2 kg) | ||
2 klyftor klyfta | vitlök vitlök | ||
75 g g | smör
smör (rumsvarmt) | ||
1 msk msk | rosmarin
rosmarin (finhackad) | ||
1 st st | gula lökar gul lök | ||
500 g g | Röda vindruvor Röda vindruvor | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHelstekt kyckling med rostade vindruvor
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala och riv vitlöksklyftorna fint. Blanda med smör och rosmarin. Skala och skär löken i klyftor. Smöra en ugnsfast form, ca 25x30 cm.
3. Skölj vindruvorna.
4. Lägg kycklingen i formen och tryck in vitlöks- och rosmarinsmöret under skinnet. Spara lite smör och klappa in runt om på kycklingen.
5. Lägg löken och vindruvorna runt om kycklingen.
6. Rosta i nedre delen av ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 175°C och rosta ca 60 min till. Se till att kycklingen är helt genomstekt och att saften är klar när du skär i den.
7. Servera gärna med potatis eller ris och en grönsallad.