
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
800 g g | oxfilé oxfilé | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
olja olja | |||
smör smör |
Morotskräm
5 st st | morötter morot | ||
5 dl dl | grädde grädde | ||
1 st st | citroner citron |
Potatisstrudel
500 g g | potatisar potatis | ||
2 st st | schalottenlökar schalottenlök | ||
200 g g | lagrad ost lagrad ost | ||
1 knippen knippe | persilja persilja | ||
4 ark ark | smördeg smördeg | ||
2 st st | ägg
ägg (uppvispat) | ||
3 st st | vitlök vitlök |
Rödvinssås
3 dl dl | rött vin rött vin | ||
1 st st | rödlökar rödlök | ||
20 g g | smör smör | ||
2 st st | lagerblad lagerblad | ||
0,5 knippen knippe | timjan timjan | ||
3 dl dl | kalvfond kalvfond | ||
1 - 2 msk msk | maizena maizena |
Citronfärskost
100 g g | färskost färskost |
Topping
100 g g | ostronskivling ostronskivling | ||
4 st st | jordärtskockor jordärtskocka |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHelstekt oxfilé med potatisstrudel, morotskräm, rödvinssås och citronfärskost
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Oxfilé
1. Putsa köttet och bryn det runt om, krydda med salt och peppar.
2. Baka i ugn ca 40-45 minuter i 80 graders värme tills innertemperaturen på köttet är 56 grader.
3. Låt vila ca 5 minuter.
Morotskräm
1. Skala och skär morötterna i mindre bitar
2. Koka dem mjuka i grädde i ca 30-40 minuter.
3. Häll av vätskan och mixa morötterna till en slät kräm
4. Smaka av med salt och citronzest
5. Späd med grädden ifrån koket
Potatisstrudel
1. Riv potatisen grovt
2. Hacka scharlottenlök och stek mjuk i smör, tillsätt pressad vitlök och krydda med salt och peppar
3. Ta av stekpannan från plattan och låt svalna.
4. Blanda potatisen med lagrad ost och hackad persilja
5. Lägg en sträng på kortsidan av ett ark smördeg och rulla ihop
6. Pensla med uppvispat ägg
7. Baka i ung 20 minuter på 180 grader.
Rödvinssås
1. Skiva rödlök och karamellisera i smör
2. Slå på rödvin, lagerblad och timjan.
3. Låt koka ned och späd sedan med kalvfond.
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Sila såsen och red av med maizena om det behövs
Citronfärskost
1. Finhacka persilja och repa timjan
2. Finriv citronskal
3. Blanda allt med naturell färskost
4. Smaka av med salt och eventuellt peppar
Topping
1. Riv eller skär ostronskivlingen i strimlor
2. Fritera krispig i olja.
3. Låt rinna av och salta.
4. Skiva jordärtskocka runt
5. Fritera krispig i olja.
6. Låt rinna av och salta.
Uppläggning
Skär köttet och potatisstrudeln i mindre bitar och lägg upp på en tallrik. Häll över rödvinssås och toppa med ostronskivlingen, citronfärskosten och jordärtskockan. Smaklig måltid!
Recept av:@birgerschmalz- vinnare av#lidlsmästarevecka 8