Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Helstekt Oxfilé med Potatisstrudel, Morotskräm, Rödvinssås och Citronfärskost

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

800 g g oxfilé oxfilé
salt salt
svartpeppar svartpeppar
olja olja
smör smör

Morotskräm

5 st st morötter morot
5 dl dl grädde grädde
1 st st citroner citron

Potatisstrudel

500 g g potatisar potatis
2 st st schalottenlökar schalottenlök
200 g g lagrad ost lagrad ost
1 knippen knippe persilja persilja
4 ark ark smördeg smördeg
2 st st ägg ägg
(uppvispat)
3 st st vitlök vitlök

Rödvinssås

3 dl dl rött vin rött vin
1 st st rödlökar rödlök
20 g g smör smör
2 st st lagerblad lagerblad
0,5 knippen knippe timjan timjan
3 dl dl kalvfond kalvfond
1 - 2 msk msk maizena maizena

Citronfärskost

100 g g färskost färskost

Topping

100 g g ostronskivling ostronskivling
4 st st jordärtskockor jordärtskocka

Helstekt Oxfilé med Potatisstrudel, Morotskräm, Rödvinssås och Citronfärskost

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(10)

Gör så här:

Oxfilé

1. Putsa köttet och bryn det runt om, krydda med salt och peppar.

2. Baka i ugn ca 40-45 minuter i 80 graders värme tills innertemperaturen på köttet är 56 grader.

3. Låt vila ca 5 minuter.

Morotskräm

1. Skala och skär morötterna i mindre bitar

2. Koka dem mjuka i grädde i ca 30-40 minuter.

3. Häll av vätskan och mixa morötterna till en slät kräm

4. Smaka av med salt och citronzest

5. Späd med grädden ifrån koket

Potatisstrudel

1. Riv potatisen grovt

2. Hacka scharlottenlök och stek mjuk i smör, tillsätt pressad vitlök och krydda med salt och peppar

3. Ta av stekpannan från plattan och låt svalna.

4. Blanda potatisen med lagrad ost och hackad persilja

5. Lägg en sträng på kortsidan av ett ark smördeg och rulla ihop

6. Pensla med uppvispat ägg

7. Baka i ung 20 minuter på 180 grader.

Rödvinssås

1. Skiva rödlök och karamellisera i smör

2. Slå på rödvin, lagerblad och timjan.

3. Låt koka ned och späd sedan med kalvfond.

4. Smaka av med salt och peppar.

5. Sila såsen och red av med maizena om det behövs

Citronfärskost

1. Finhacka persilja och repa timjan

2. Finriv citronskal

3. Blanda allt med naturell färskost

4. Smaka av med salt och eventuellt peppar

Topping

1. Riv eller skär ostronskivlingen i strimlor

2. Fritera krispig i olja.

3. Låt rinna av och salta.

4. Skiva jordärtskocka runt

5. Fritera krispig i olja.

6. Låt rinna av och salta.

Uppläggning

Skär köttet och potatisstrudeln i mindre bitar och lägg upp på en tallrik. Häll över rödvinssås och toppa med ostronskivlingen, citronfärskosten och jordärtskockan. Smaklig måltid!

Recept av:@birgerschmalz- vinnare av#lidlsmästarevecka 8