Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Hemgjort knäckebröd med grönärtsröra

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

25 g g Jäst Jäst
3 dl dl mjölk mjölk
(3%)
4 dl dl rågmjöl rågmjöl
4 dl dl vetemjöl vetemjöl
0,5 tsk tsk salt salt

Grönärtsröra med lime

300 g g gröna ärtor gröna ärtor
(Frysta)
2 msk msk limejuice limejuice
(Färskpressad)
2 msk msk olivolja olivolja
2 krm krm salt salt
2 krm krm svartpeppar svartpeppar

Hemgjort knäckebröd med grönärtsröra

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(4)

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°C. Häll mjölken i bunken och rör om tills jästen löser sig.

2. Blanda alla torra ingredienser väl i en annan bunke. Häll ned i mjölken och arbeta till en smidig dag. Låt jäsa ca 30 min.

3. Sätt ugnen på 250°C. Dela degen i ca 12 bitar. Forma till runda bollar och kavla ut tunt på mjölad bänk. Lägg bröden på bakpappersklädda plåtar och nagga dem med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Låt svalna.

Grönärtsröra med lime

1. Tina ärterna. Mixa dem ihop med övriga ingredienser i en matberedare eller blender till en slät kräm. Ställ svalt till servering.