
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
25 g g | Jäst Jäst | ||
3 dl dl | mjölk
mjölk (3%) | ||
4 dl dl | rågmjöl rågmjöl | ||
4 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
0,5 tsk tsk | salt salt |
Grönärtsröra med lime
300 g g | gröna ärtor
gröna ärtor (Frysta) | ||
2 msk msk | limejuice
limejuice (Färskpressad) | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
2 krm krm | salt salt | ||
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHemgjort knäckebröd med grönärtsröra
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°C. Häll mjölken i bunken och rör om tills jästen löser sig.
2. Blanda alla torra ingredienser väl i en annan bunke. Häll ned i mjölken och arbeta till en smidig dag. Låt jäsa ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 250°C. Dela degen i ca 12 bitar. Forma till runda bollar och kavla ut tunt på mjölad bänk. Lägg bröden på bakpappersklädda plåtar och nagga dem med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Låt svalna.
Grönärtsröra med lime
1. Tina ärterna. Mixa dem ihop med övriga ingredienser i en matberedare eller blender till en slät kräm. Ställ svalt till servering.