Het tacobowl med smörbönor och nachochips
Ingredienser
4
personer
-
- 500 g nötfärs
- 300 g smörbönor
- 1 burk majs
- 2 msk limejuice
- 2 tsk paprikapulver
- 3 msk spiskummin
- 2 tsk salt
- 2 tsk socker
- 1 tsk oregano
- 1 tsk chilipulver
- 1 st röd chilipeppar
-
Till stekning
- olja
-
Till servering
- nachochips
- gräddfil
- 1 kruka koriander
- 1 kruka kruspersilja
Förberedelse
Börja med att blanda tacokrydda på paprikapulver, spiskummin, salt, socker, oregano & chilipulver. Rör om och ställ åt sidan.
Skölj av smörbönor och majs, stek upp dessa på hög värme i ca 3 min och tillsätt hälften av kryddblandningen, rör om. Sänk värmen och låt puttra.
Gå i med köttfärsen och rör ner resten av tacokryddorna samt hackad röd chilipeppar och lime. Stek upp och blanda runt en stund. Smaka av!
Servera med en klick gräddfil, färsk koriander, persilja och nachochips.