
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 kg kg | högrev högrev | ||
100 g g | smör smör | ||
2 st st | gula lökar gul lök | ||
3 st st | vitlök vitlök | ||
1 knippen knippe | timjan timjan | ||
1 paket paket | bacon bacon | ||
0,5 dl dl | tomatpuré tomatpuré | ||
1 st st | morötter morot | ||
0,25 st st | rotselleri rotselleri | ||
10 st st | champinjoner champinjon | ||
2 -3 dl dl | grädde grädde | ||
1 knippen knippe | persilja persilja | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
2 st st | köttfond köttfond |
Högrevsgryta
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skär köttet i 3-4 cm tärningar och skär den gula löken i kvartar. Smält smöret i en gryta och bryn köttet. Tillsätt gul lök, vitlök, hackad timjan, strimlat bacon, tomatpuré och buljongtärningar. Fyll upp med vatten så att det precis täcker. Låt koka sakta i ett par timmar, eller tills köttet är mjukt och nästan faller isär.
2. Skär rotsellerin i bitar och skiva moroten.Stek morot, rotselleri och halverade champinjoner i en stekpanna, lägg sedan i grytan och låt koka med de sista 20 minuterna.
3. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Toppa med grovt hackad persilja.
4. Servera med ett gott bröd eller kokt potatis.