Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Högrevsgryta

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 kg kg högrev högrev
100 g g smör smör
2 st st gula lökar gul lök
3 st st vitlök vitlök
1 knippen knippe timjan timjan
1 paket paket bacon bacon
0,5 dl dl tomatpuré tomatpuré
1 st st morötter morot
0,25 st st rotselleri rotselleri
10 st st champinjoner champinjon
2 - 3 dl dl grädde grädde
1 knippen knippe persilja persilja
salt salt
svartpeppar svartpeppar
2 st st köttfond köttfond

Högrevsgryta

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

3:00 h
(201)

Gör så här:

1. Skär köttet i 3-4 cm tärningar och skär den gula löken i kvartar. Smält smöret i en gryta och bryn köttet. Tillsätt gul lök, vitlök, hackad timjan, strimlat bacon, tomatpuré och buljongtärningar. Fyll upp med vatten så att det precis täcker. Låt koka sakta i ett par timmar, eller tills köttet är mjukt och nästan faller isär.

2. Skär rotsellerin i bitar och skiva moroten.Stek morot, rotselleri och halverade champinjoner i en stekpanna, lägg sedan i grytan och låt koka med de sista 20 minuterna.

3. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Toppa med grovt hackad persilja.

4. Servera med ett gott bröd eller kokt potatis.