Högsta kvalitet till bästa pris
Höstpaj med purjolök, broccoli och crème fraiche

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Pajdeg

200 g g vetemjöl vetemjöl
125 g g smör smör
2 msk msk vatten vatten

Fyllning

1 st st gula lökar gul lök
(finhackad)
1 huvud huvud broccoli broccoli
1 dl dl tomatpuré tomatpuré
0,5 knippen knippe rosmarin rosmarin
1 tsk tsk salt salt
2 krm krm svartpeppar svartpeppar
0,25 st st purjolökar purjolök
(strimlad)
400 g g lammfärs lammfärs
(eller blandfärs)

Äggstanning

2 dl dl mjölk mjölk
1 dl dl crème fraiche crème fraiche
2 st st ägg ägg
svartpeppar svartpeppar
2,5 dl dl prästost prästost

Tillbehör

grönsallad grönsallad

Höstpaj med purjolök, broccoli och crème fraiche

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(75)

Gör så här:

1. Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Låt degen ligga svalt ett tag, kavla sedan ut den och lägg i en pajform.

2. Förgrädda pajskalet på 200° C i cirka 10 minuter.

3. Bryn lök, purjolök och broccoli i olja ett par minuter tills de mjuknar. Bryn färsen separat och blanda sedan med lök och grönsaker. Tillsätt tomatpuré, vatten och rosmarin. Koka försiktigt i några minuter, smaka av med salt och peppar.

4. Vispa samman ägg, mjölk, créme fraiche och ost. Blanda med köttfärsen. Häll allt i pajskalet och baka i ca 30 min på 180° C.

5. Servera med en klick crème fraiche och lite sallad.