
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pajdeg
200 g g | vetemjöl vetemjöl | ||
125 g g | smör smör | ||
2 msk msk | vatten vatten |
Fyllning
1 st st | gula lökar
gul lök ((finhackad)) | ||
1 huvud huvud | broccoli broccoli | ||
1 dl dl | tomatpuré tomatpuré | ||
0,5 knippen knippe | rosmarin rosmarin | ||
1 tsk tsk | salt salt | ||
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar | ||
0,25 st st | purjolökar
purjolök ((strimlad)) | ||
400 g g | lammfärs
lammfärs ((eller blandfärs)) |
Äggstanning
2 dl dl | mjölk mjölk | ||
1 dl dl | crème fraiche crème fraiche | ||
2 st st | ägg ägg | ||
svartpeppar svartpeppar | |||
2,5 dl dl | prästost prästost |
Tillbehör
grönsallad grönsallad |
Höstpaj med purjolök, broccoli och crème fraiche
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Låt degen ligga svalt ett tag, kavla sedan ut den och lägg i en pajform.
2. Förgrädda pajskalet på 200° C i cirka 10 minuter.
3. Bryn lök, purjolök och broccoli i olja ett par minuter tills de mjuknar. Bryn färsen separat och blanda sedan med lök och grönsaker. Tillsätt tomatpuré, vatten och rosmarin. Koka försiktigt i några minuter, smaka av med salt och peppar.
4. Vispa samman ägg, mjölk, créme fraiche och ost. Blanda med köttfärsen. Häll allt i pajskalet och baka i ca 30 min på 180° C.
5. Servera med en klick crème fraiche och lite sallad.