
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pajdeg
200 g g | vetemjöl vetemjöl | ||
125 g g | smör smör | ||
2 msk msk | vatten vatten |
Fyllning
1 st st | gula lökar
gul lök (finhackad) | ||
1 huvud huvud | broccoli broccoli | ||
1 dl dl | tomatpuré tomatpuré | ||
0,5 knippen knippe | rosmarin rosmarin | ||
1 tsk tsk | salt salt | ||
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar | ||
0,25 st st | purjolökar
purjolök (strimlad) | ||
400 g g | lammfärs
lammfärs (eller blandfärs) |
Äggstanning
2 dl dl | mjölk mjölk | ||
1 dl dl | crème fraiche crème fraiche | ||
2 st st | ägg ägg | ||
svartpeppar svartpeppar | |||
2,5 dl dl | prästost prästost |
Tillbehör
grönsallad grönsallad |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHöstpaj med purjolök, broccoli och crème fraiche
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Låt degen ligga svalt ett tag, kavla sedan ut den och lägg i en pajform.
2. Förgrädda pajskalet på 200° C i cirka 10 minuter.
3. Bryn lök, purjolök och broccoli i olja ett par minuter tills de mjuknar. Bryn färsen separat och blanda sedan med lök och grönsaker. Tillsätt tomatpuré, vatten och rosmarin. Koka försiktigt i några minuter, smaka av med salt och peppar.
4. Vispa samman ägg, mjölk, créme fraiche och ost. Blanda med köttfärsen. Häll allt i pajskalet och baka i ca 30 min på 180° C.
5. Servera med en klick crème fraiche och lite sallad.