Honungsglaserad fläskkarré med citronyoghurt och sallad på mango, paprika och tomat

Honungsglaserad fläskkarré med citronyoghurt och sallad på mango, paprika och tomat image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 3 h
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
  • Skivad fläskkarré

    • 500   g fläskkarré
    • 0,5   dl honung
    • 2   tsk paprikapulver
  • Citronyoghurt

    • 1   l yoghurt
    • 1   st citron
    • 1   tsk salt
    • 0,5   st vitlök
  • Sallad

    • 2   st paprikor
    • 10   st körsbärstomater
    • 6   st tomater
    • 1   knippe koriander
    • 1   mango
    • 0,5   galiameloner
    • 1   granatäpple

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Låt dennaturella yoghurten rinna av i kaffefilter i ca 3h.

    2. Sätt ugnen på grill på ca 250 °C. Lägg grillpinnar i blöt. Skär köttet i tunna skivor, trä på grillpinnarna och lägg på en ugnsplåt. Grilla knaprigt i ca 5 minuter och ta ut ur ugnen.

    3. Blanda den avrunna yoghurten med honung, rivet citronskal, pressad vitlök, salt och peppar.

    4. Blanda samman alla ingredienser till salladen.

    5. Blanda paprikakrydda och honung, pensla på köttet och griljera ytterligare några minuter under grill-elementet. Köttet ska bli knaprigt och gyllenbrunt.

    6. Servera den knapriga fläskkarrén med sallad och youghurtsås.