Höstpaj med purjolök, broccoli och crème fraiche
Ingredienser
4
personer
-
Pajdeg
- 200 g vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk vatten
-
Fyllning
- 1 st gul lök finhackad
- 1 huvud broccoli
- 1 dl tomatpuré
- 0,5 knippen rosmarin
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 0,25 st purjolökar strimlad
- 400 g lammfärs eller blandfärs
-
Äggstanning
- 2 dl mjölk
- 1 dl crème fraiche
- 2 st ägg
- svartpeppar
- 2,5 dl prästost
-
Tillbehör
- grönsallad
Förberedelse
1. Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Låt degen ligga svalt ett tag, kavla sedan ut den och lägg i en pajform.
2. Förgrädda pajskalet på 200° C i cirka 10 minuter.
3. Bryn lök, purjolök och broccoli i olja ett par minuter tills de mjuknar. Bryn färsen separat och blanda sedan med lök och grönsaker. Tillsätt tomatpuré, vatten och rosmarin. Koka försiktigt i några minuter, smaka av med salt och peppar.
4. Vispa samman ägg, mjölk, créme fraiche och ost. Blanda med köttfärsen. Häll allt i pajskalet och baka i ca 30 min på 180° C.
5. Servera med en klick crème fraiche och lite sallad.