Höstpaj med purjolök, broccoli och crème fraiche

Höstpaj med purjolök, broccoli och crème fraiche image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

4 personer
  • Pajdeg

    • 200   g vetemjöl
    • 125   g smör
    • 2   msk vatten
  • Fyllning

    • 1   st gul lök finhackad
    • 1   huvud broccoli
    • 1   dl tomatpuré
    • 0,5   knippen rosmarin
    • 1   tsk salt
    • 2   krm svartpeppar
    • 0,25   st purjolökar strimlad
    • 400   g lammfärs eller blandfärs
  • Äggstanning

    • 2   dl mjölk
    • 1   dl crème fraiche
    • 2   st ägg
    •   svartpeppar
    • 2,5   dl prästost
  • Tillbehör

    •   grönsallad

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Låt degen ligga svalt ett tag, kavla sedan ut den och lägg i en pajform.

    2. Förgrädda pajskalet på 200° C i cirka 10 minuter.

    3. Bryn lök, purjolök och broccoli i olja ett par minuter tills de mjuknar. Bryn färsen separat och blanda sedan med lök och grönsaker. Tillsätt tomatpuré, vatten och rosmarin. Koka försiktigt i några minuter, smaka av med salt och peppar.

    4. Vispa samman ägg, mjölk, créme fraiche och ost. Blanda med köttfärsen. Häll allt i pajskalet och baka i ca 30 min på 180° C.

    5. Servera med en klick crème fraiche och lite sallad.