
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Hummersallad
0,5 st st | vitlök vitlök | ||
1 st st | schalottenlökar schalottenlök | ||
50 g g | smör smör | ||
2 st st | hummer hummer | ||
2 st st | tomater tomat | ||
4 kvistar kvist | dill dill | ||
4 | bröd bröd |
Chilimajonnäs
1 st st | ägg ägg | ||
1,5 dl dl | rapsolja rapsolja | ||
1 msk msk | dijonsenap dijonsenap | ||
0,5 st st | citroner citron | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
1 msk msk | chiliolja chiliolja |
Hummertoast
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Chilimajonnäs
Knäck ägget i en skål och vispa i oljan i en tunn stråle. Smaka av majonnäsen med senap, saft av 1/2 citron, salt, peppar samt chiliolja.
Hummersallad
Finhacka löken och pressa vitlöken. Smält hälften av smöret och koka löken mjuk i smöret på svag värme.
Plocka ur hummerstjärtarna samt klorna och skär ner grovt. Vänd ner i den smörkokta löken. Klyfta tomaterna och skär bort kärnhuset, strimla tomatköttet i tunna strimlor och vänd ner tillsammans med hummer och lök.
Toast
Skär bort kanterna på brödskivorna och stek dem gyllene i smör. Lägg en klick chilimajonnäs på brödet och toppa med den ljumma hummersalladen, garnera med dill och servera med en citronklyfta.