
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Hummersallad
0,5 st st | vitlök vitlök | ||
1 st st | schalottenlökar schalottenlök | ||
50 g g | smör smör | ||
2 st st | humrar hummer | ||
2 st st | tomater tomat | ||
4 kvistar kvist | dill dill | ||
4 | bröd bröd |
Chilimajonnäs
1 st st | ägg ägg | ||
1,5 dl dl | rapsolja rapsolja | ||
1 msk msk | dijonsenap dijonsenap | ||
0,5 st st | citroner citron | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
1 msk msk | chiliolja chiliolja |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHummertoast
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Chilimajonnäs
Knäck ägget i en skål och vispa i oljan i en tunn stråle. Smaka av majonnäsen med senap, saft av 1/2 citron, salt, peppar samt chiliolja.
Hummersallad
Finhacka löken och pressa vitlöken. Smält hälften av smöret och koka löken mjuk i smöret på svag värme.
Plocka ur hummerstjärtarna samt klorna och skär ner grovt. Vänd ner i den smörkokta löken. Klyfta tomaterna och skär bort kärnhuset, strimla tomatköttet i tunna strimlor och vänd ner tillsammans med hummer och lök.
Toast
Skär bort kanterna på brödskivorna och stek dem gyllene i smör. Lägg en klick chilimajonnäs på brödet och toppa med den ljumma hummersalladen, garnera med dill och servera med en citronklyfta.