Hummertoast
Ingredienser
4
personer
-
Hummersallad
- 0,5 st vitlök
- 1 st schalottenlök
- 50 g smör
- 2 st humrar
- 2 st tomater
- 4 kvistar dill
- 4 bröd
-
Chilimajonnäs
- 1 st ägg
- 1,5 dl rapsolja
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 st citroner
- salt
- svartpeppar
- 1 msk chiliolja
Förberedelse
Knäck ägget i en skål och vispa i oljan i en tunn stråle. Smaka av majonnäsen med senap, saft av 1/2 citron, salt, peppar samt chiliolja.
Finhacka löken och pressa vitlöken. Smält hälften av smöret och koka löken mjuk i smöret på svag värme.
Plocka ur hummerstjärtarna samt klorna och skär ner grovt. Vänd ner i den smörkokta löken. Klyfta tomaterna och skär bort kärnhuset, strimla tomatköttet i tunna strimlor och vänd ner tillsammans med hummer och lök.
Skär bort kanterna på brödskivorna och stek dem gyllene i smör. Lägg en klick chilimajonnäs på brödet och toppa med den ljumma hummersalladen, garnera med dill och servera med en citronklyfta.