Hummertoast

Hummertoast image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
  • Hummersallad

    • 0,5   st vitlök
    • 1   st schalottenlök
    • 50   g smör
    • 2   st humrar
    • 2   st tomater
    • 4   kvistar dill
    • 4   bröd
  • Chilimajonnäs

    • 1   st ägg
    • 1,5   dl rapsolja
    • 1   msk dijonsenap
    • 0,5   st citroner
    •   salt
    •   svartpeppar
    • 1   msk chiliolja

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Knäck ägget i en skål och vispa i oljan i en tunn stråle. Smaka av majonnäsen med senap, saft av 1/2 citron, salt, peppar samt chiliolja.

  2. Chilimajonnäs
  3. Finhacka löken och pressa vitlöken. Smält hälften av smöret och koka löken mjuk i smöret på svag värme.

  4. Hummersallad
  5. Plocka ur hummerstjärtarna samt klorna och skär ner grovt. Vänd ner i den smörkokta löken. Klyfta tomaterna och skär bort kärnhuset, strimla tomatköttet i tunna strimlor och vänd ner tillsammans med hummer och lök.

  6. Toast
  7. Skär bort kanterna på brödskivorna och stek dem gyllene i smör. Lägg en klick chilimajonnäs på brödet och toppa med den ljumma hummersalladen, garnera med dill och servera med en citronklyfta.