Högsta kvalitet till bästa pris
Iliass kycklingpasta

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

400 g g pasta pasta
(valfri)
600 g g kycklingfiléer kycklingfilé
2 st st schalottenlökar schalottenlök
2 st st vitlöksklyftor vitlöksklyfta
200 g g champinjoner champinjon
1 tsk tsk dijonsenap dijonsenap
2 msk msk soja soja
1 msk msk vetemjöl vetemjöl
5 dl dl vispgrädde vispgrädde
1 dl dl mjölk mjölk
parmesan parmesan
persilja persilja
smör smör
(eller valfri olja, till stekning)
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Iliass kycklingpasta

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(14)

Gör så här:

1.    Skala och hacka lök, vitlök och champinjoner.

2.    Skär kycklingen i strimlor efter eget tycke.

3.    Hetta upp matfett i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i kyckling och stek lite till. Tillsätt champinjoner och vitlök och fräs några minuter under omrörning.

4.    Strö över vetemjölet och vänd runt. Häll i grädde, mjölk och soja. Rör ner dijonsenap och salta och peppra.

5.    Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt utan lock i ca 10-12 minuter. Smaka av och se om det behövs mer av senap, soja, salt eller peppar.

6.    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

7.    Häll av pastan och blanda med kycklingsåsen.

8.    Toppa med persilja och parmesan och servera genast.