Iliass kycklingpasta

Iliass kycklingpasta image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
    • 400   g pasta valfri
    • 600   g kycklingfiléer
    • 2   st schalottenlökar
    • 2   st vitlöksklyftor
    • 200   g champinjoner
    • 1   tsk dijonsenap
    • 2   msk soja
    • 1   msk vetemjöl
    • 5   dl vispgrädde
    • 1   dl mjölk
    •   parmesan
    •   persilja
    •   smör eller valfri olja, till stekning
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:

    1.    Skala och hacka lök, vitlök och champinjoner.

    2.    Skär kycklingen i strimlor efter eget tycke.

    3.    Hetta upp matfett i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i kyckling och stek lite till. Tillsätt champinjoner och vitlök och fräs några minuter under omrörning.

    4.    Strö över vetemjölet och vänd runt. Häll i grädde, mjölk och soja. Rör ner dijonsenap och salta och peppra.

    5.    Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt utan lock i ca 10-12 minuter. Smaka av och se om det behövs mer av senap, soja, salt eller peppar.

    6.    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

    7.    Häll av pastan och blanda med kycklingsåsen.

    8.    Toppa med persilja och parmesan och servera genast.