
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
400 g g | pasta
pasta (valfri) | ||
600 g g | kycklingfiléer kycklingfilé | ||
2 st st | schalottenlökar schalottenlök | ||
2 st st | vitlöksklyftor vitlöksklyfta | ||
200 g g | champinjoner champinjon | ||
1 tsk tsk | dijonsenap dijonsenap | ||
2 msk msk | soja soja | ||
1 msk msk | vetemjöl vetemjöl | ||
5 dl dl | vispgrädde vispgrädde | ||
1 dl dl | mjölk mjölk | ||
parmesan parmesan | |||
persilja persilja | |||
smör
smör (eller valfri olja, till stekning) | |||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listIliass kycklingpasta
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skala och hacka lök, vitlök och champinjoner.
2. Skär kycklingen i strimlor efter eget tycke.
3. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i kyckling och stek lite till. Tillsätt champinjoner och vitlök och fräs några minuter under omrörning.
4. Strö över vetemjölet och vänd runt. Häll i grädde, mjölk och soja. Rör ner dijonsenap och salta och peppra.
5. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt utan lock i ca 10-12 minuter. Smaka av och se om det behövs mer av senap, soja, salt eller peppar.
6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
7. Häll av pastan och blanda med kycklingsåsen.
8. Toppa med persilja och parmesan och servera genast.