
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Linsgrytan
1 | gula lökar gul lök | |
3 st st | vitlök vitlök | |
1 msk msk | ingefära ingefära | |
3 st st | morötter morot | |
1,5 | chili chili | |
2 tsk tsk | kummin kummin | |
2 tsk tsk | gurkmeja gurkmeja | |
0,5 tsk tsk | kanel kanel | |
2 tärningar tärning | grönsaksbuljong grönsaksbuljong | |
4 dl dl | röda linser röda linser | |
1 burkar burk | kokosmjölk kokosmjölk | |
1 burkar burk | krossade tomater krossad tomat | |
2 dl dl | vatten vatten |
rapsolja rapsolja | ||
olivolja olivolja |
Råstekt blomkål & broccoli
1 | blomkål blomkål | |
1 buketter bukett | broccoli broccoli | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Gurksalladen
1 knippen knippe | koriander koriander | |
1 | gurkor gurka | |
1 | lime lime |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIndisk linsgryta med råstekt blomkål & broccoli, serverad med en syrlig gurksallad
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Linsgrytan
Finhacka lök, vitlök, morötter och chili. Stek i lite rapsolja i en gryta eller kastrull tills löken blir mjuk. Tillsätt ingefära, spiskummin, gurkmeja, kanel och grönsaksbuljong. Stek ytterligare någon minut. Rör om ofta så att det inte bränner fast. Skölj linserna ordentligt. Tillsätt dem tillsammans med krossade tomater och kokosmjölk och låt koka i ca 10 minuter. Dra grytan åt sidan och sätt på ett lock. Låt vila i 10-15 minuter.
Råstekt blomkål & broccoli
Plocka blomkålen och broccolin i små buketter och stek i rikligt med oliv- och rapsolja tills de fått fin färg. Salta och peppra.
Gurksalladen
Skala och kärna ur gurkan och skär i centimeterstora bitar. Blanda med finhackad koriander, finhackad chili och saften från limefrukten.
Servering
Ställ tillbaka grytan på spisen och slå på vattnet lite i taget till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan i djupa tallrikar. Toppa med den varma blomkålen och broccolin samt gurksalladen.