Högsta kvalitet till bästa pris
Indisk linsgryta med råstekt blomkål & broccoli, serverad med en syrlig gurksallad

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Linsgrytan

1 gula lökar gul lök
3 st st vitlök vitlök
1 msk msk ingefära ingefära
3 st st morötter morot
1,5 chili chili
2 tsk tsk kummin kummin
2 tsk tsk gurkmeja gurkmeja
0,5 tsk tsk kanel kanel
2 tärningar tärning grönsaksbuljong grönsaksbuljong
4 dl dl röda linser röda linser
1 burkar burk kokosmjölk kokosmjölk
1 burkar burk krossade tomater krossad tomat
2 dl dl vatten vatten
rapsolja rapsolja
olivolja olivolja

Råstekt blomkål & broccoli

1 blomkål blomkål
1 buketter bukett broccoli broccoli
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Gurksalladen

1 knippen knippe koriander koriander
1 gurkor gurka
1 lime lime

Indisk linsgryta med råstekt blomkål & broccoli, serverad med en syrlig gurksallad

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(72)

Gör så här:

Linsgrytan

Finhacka lök, vitlök, morötter och chili. Stek i lite rapsolja i en gryta eller kastrull tills löken blir mjuk. Tillsätt ingefära, spiskummin, gurkmeja, kanel och grönsaksbuljong. Stek ytterligare någon minut. Rör om ofta så att det inte bränner fast. Skölj linserna ordentligt. Tillsätt dem tillsammans med krossade tomater och kokosmjölk och låt koka i ca 10 minuter. Dra grytan åt sidan och sätt på ett lock. Låt vila i 10-15 minuter.

Råstekt blomkål & broccoli

Plocka blomkålen och broccolin i små buketter och stek i rikligt med oliv- och rapsolja tills de fått fin färg. Salta och peppra.

Gurksalladen

Skala och kärna ur gurkan och skär i centimeterstora bitar. Blanda med finhackad koriander, finhackad chili och saften från limefrukten.

Servering

Ställ tillbaka grytan på spisen och slå på vattnet lite i taget till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera grytan i djupa tallrikar. Toppa med den varma blomkålen och broccolin samt gurksalladen.