
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 st st | gula lökar gul lök | |
150 g g | smör smör | |
600 g g | potatisar
potatis (mjölig) | |
2 burkar burk | anjovis anjovis | |
2 dl dl | mjölk mjölk | |
2 dl dl | grädde grädde | |
0,5 dl dl | farinsocker farinsocker | |
ströbröd ströbröd | ||
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJanssons frestelse
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Skär potatisen i stavar. Koka den i grädde, mjölk och anjovisspad tills den börjar mjukna. Smaka av med salt och peppar.
3. Skiva och stek löken gyllenbrun i hälften av smöret och farinsockret.
4. Varva potatis, anjovisfiléer och lök i en ugnsfast form.
5. Strö över ströbrödet och toppa med resterande smör i klickar.
6. Ugnsbaka tills potatisen är helt mjuk.
Ansjovistips!
Ansjovis är en fantastisk smaksättarei röror, pajer eller med olika kålsorter.Anjovis kan också tillagas som en egen rätt. Panera lätt i mjöl, ägg och ströbröd, stek i rikligt med olja eller smör och servera med hovmästarsås.Krydda din Jansson med timjan och dragon för en ny touch!