
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 st st | gula lökar gul lök | ||
150 g g | smör smör | ||
600 g g | potatisar
potatis (mjölig) | ||
2 burkar burk | anjovis anjovis | ||
2 dl dl | mjölk mjölk | ||
2 dl dl | grädde grädde | ||
0,5 dl dl | farinsocker farinsocker | ||
ströbröd ströbröd | |||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listJanssons frestelse
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Skär potatisen i stavar. Koka den i grädde, mjölk och anjovisspad tills den börjar mjukna. Smaka av med salt och peppar.
3. Skiva och stek löken gyllenbrun i hälften av smöret och farinsockret.
4. Varva potatis, anjovisfiléer och lök i en ugnsfast form.
5. Strö över ströbrödet och toppa med resterande smör i klickar.
6. Ugnsbaka tills potatisen är helt mjuk.
Ansjovistips!
Ansjovis är en fantastisk smaksättarei röror, pajer eller med olika kålsorter.Anjovis kan också tillagas som en egen rätt. Panera lätt i mjöl, ägg och ströbröd, stek i rikligt med olja eller smör och servera med hovmästarsås.Krydda din Jansson med timjan och dragon för en ny touch!