Janssons frestelse

Janssons frestelse image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 20 min
Tillagning 2 h

Ingredienser

4 personer
    • 2   st gula lökar
    • 150   g smör
    • 600   g potatisar mjölig
    • 2   burkar anjovis
    • 2   dl mjölk
    • 2   dl grädde
    • 0,5   dl farinsocker
    •   ströbröd
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 175 C.

    2. Skär potatisen i stavar. Koka den i grädde, mjölk och anjovisspad tills den börjar mjukna. Smaka av med salt och peppar.

    3. Skiva och stek löken gyllenbrun i hälften av smöret och farinsockret.

    4. Varva potatis, anjovisfiléer och lök i en ugnsfast form.

    5. Strö över ströbrödet och toppa med resterande smör i klickar.

    6. Ugnsbaka tills potatisen är helt mjuk.

    Ansjovistips!

    Ansjovis är en fantastisk smaksättarei röror, pajer eller med olika kålsorter.Anjovis kan också tillagas som en egen rätt. Panera lätt i mjöl, ägg och ströbröd, stek i rikligt med olja eller smör och servera med hovmästarsås.Krydda din Jansson med timjan och dragon för en ny touch!