Johans rain-bow-rito med picklad rödlök

Johans rain-bow-rito med picklad rödlök image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

2 personer
    • 2   st tortillabröd
    • 1   paket svarta bönor
    • 1   sötpotatis
    • 1   paket körsbärtstomat eller plommontomater
    • 1   avokado
    •   rostad lök
    •   chilisås
    •   flingsalt
    •   svartpeppar
    •   olivolja för stekning
    • 2   st rödlökar
    • 2   dl socker
    • 3   dl vatten
    • 1   dl ättiksprit

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Börja med att förbereda den picklade rödlöken. Den gör sig bäst om den får stå till sig ett par timmar innan servering.a.    Hacka rödlöken i lagom strimlorb.    Koka upp ättika, socker och vatten.c.    Låt blandningen svalna något och lägg under tiden löken i en skål eller passande glasburk.d.    Häll på lagen och låt stå tills det kallnat.e.    Servera som tillbehör till tacos eller annan god mat. Blandning håller, om du använder burk med lock cirka 1 vecka i kylen.

    2. Skär upp sötpotatisen i sockerbitsstora bitar. Lägg i en ugnsfast form med olja, salt och peppar. In i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.

    3. Hacka vitlök.

    4. Hetta upp pannan med olivolja. Lägg i vitlök och svarta bönor och stek ihop det.

    5. Hacka under tiden tomat och avokado.

    6. Lägg tortillan på en tallrik, lägg på bönröra, sötpotatis, tomat, avokado och den picklade löken. Toppa med valfri mängd chilisås, rostad lök, salt och peppar.

    7. Servera och njut.