Högsta kvalitet till bästa pris
Johans rain-bow-rito med picklad rödlök

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 st st tortillabröd tortillabröd
1 paket paket svarta bönor svarta bönor
1 sötpotatisar sötpotatis
1 paket paket körsbärstomater körsbärtstomat
(eller plommontomater)
1 avokado avokado
rostad lök rostad lök
chilisås chilisås
flingsalt flingsalt
svartpeppar svartpeppar
olivolja olivolja
(för stekning)
2 st st rödlökar rödlök
2 dl dl socker socker
3 dl dl vatten vatten
1 dl dl ättikssprit ättikssprit

Johans rain-bow-rito med picklad rödlök

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(1)

Gör så här:

1. Börja med att förbereda den picklade rödlöken. Den gör sig bäst om den får stå till sig ett par timmar innan servering.
a.    Hacka rödlöken i lagom strimlor
b.    Koka upp ättika, socker och vatten.
c.    Låt blandningen svalna något och lägg under tiden löken i en skål eller passande glasburk.
d.    Häll på lagen och låt stå tills det kallnat.
e.    Servera som tillbehör till tacos eller annan god mat. Blandning håller, om du använder burk med lock cirka 1 vecka i kylen.

2. Skär upp sötpotatisen i sockerbitsstora bitar. Lägg i en ugnsfast form med olja, salt och peppar. In i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.

3. Hacka vitlök.

4. Hetta upp pannan med olivolja. Lägg i vitlök och svarta bönor och stek ihop det.

5. Hacka under tiden tomat och avokado.

6. Lägg tortillan på en tallrik, lägg på bönröra, sötpotatis, tomat, avokado och den picklade löken. Toppa med valfri mängd chilisås, rostad lök, salt och peppar.

7. Servera och njut.